Creșă în Medgidia, drumuri modernizate în Valea Dacilor și Remus Opreanu

Primăria Medgidia
Sediul Primăriei Municipiului Medgidia

Joi, 28 octombrie 2021, la Primăria Municipiului Medgidia a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Municipal. Pe ordinea de zi au fost înscrise 22 de proiecte de hotărâre, care au întrunit în totalitate cvorumul necesar pentru a fi admise.

La primele puncte au fost votate proiectele cu privire la: aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al Poliției Locale Medgidia, pe anul 2021, aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Direcției de Gestionare a Domeniului Public și Privat Medgidia precum și proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea siglei Clubului Sportiv „MEDGIDIA” .

Prin aprobarea proiectului cu privire la aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ pentru obiectivul de investiție „Reabilitare, modernizare infrastructură rutieră satele Valea Dacilor și Remus Opreanu din municipiul Medgidia”, proiect în cadrul programului național de investiții „Anghel Saligny”, se are în vedere repararea și modernizarea străzilor din satele adiacente municipiului Medgidia.

Un alt proiect admis în ședința de joi a fost cel referitor la aprobarea predării către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” S.A. a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții „Construire creșă mare în municipiul Medgidia, județul Constanța”. Astfel, prin subprogramul „Unități și instituții de învățământ’’ de stat se dorește să se răspundă necesității înființării unei creșe cu capacitatea de 100 de locuri pentru copii cu vârste între 3 luni și 3 ani.

Consilierii locali au votat și proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ pentru obiectivul de investiție „Reabilitare pod rutier peste Canalul Dunăre-Marea Neagră din municipiul Medgidia, județul Constanța”. Valoarea totală a investiției este de 16.857.169,45 lei și are ca scop reabilitarea și modernizarea podului în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață și de locuire ale colectivității locale.

Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ pentru obiectivul de investiție „Construire centură ocolitoare Medgidia” vizează devierea traficului greu în afara orașului și asigurarea circulației în condiții de siguranță pe străzile din municipiul Medgidia. Valoarea investiției este de aproximativ 65 milioane lei.

Printre proiectele aprobate în ședința ordinară a lunii octombrie se numără și următoarele proiecte: proiect de hotărâre privind actualizarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizare imobil strada Republicii, nr. 34 din municipiul Medgidia” – faza p.th., proiect de hotărâre pentru aprobarea vânzării prin licitație publică a imobilului teren intravilan aflat în domeniul privat al municipiului Medgidia, identificat cu număr cadastral 110475 și înscris în Cartea Funciară Nr. 110475, proiect de hotărâre privind mandatarea Primarului Municipiului Medgidia să îndeplinească toate formalitățile necesare achiziționării imobilului teren și construcții situat în intravilanul municipiului Medgidia, str. Mehmet Nyazi, nr. 1, județul Constanța, având număr cadastral 104607 și înscris în Cartea Funciară Nr. 104607.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Gazul din Marea Neagră, soluţia pentru independența energetică a României

Fri Oct 29 , 2021
OMV Petrom spune că modificarea până la finalul anului a Legii offshore este esenţială pentru extracţia gazului natural din proiectul Neptun Deep şi consideră că gazul din Marea Neagră este soluţia pentru asigurarea independenţei energetice a României. „Pentru 2021, OMV Petrom preconizează că preţul mediu al ţiţeiului Brent va fi […]
exploatare gaze