Creștere îngrijorătoare a cazurilor noi de coronavirus

cazuri coronavirus

În România s-a înregistrat o crește îngrijorătoare a cazurilor noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că au fost depistate 238 de cazuri noi, față de numai 152, în ziua precedentă, ceea ce înseamnă o creștere de 56,5%.

Până astăzi, 4 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.907 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.919 au fost declarate vindecate și externate.

În județul Constanța sunt 284 de cazuri, cu unul mai mult față de perioada precedentă.

Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenția asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară și de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măștii în spații închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor și păstrarea distanței față de alte persoane.”, au transmis reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Până acum, 1299 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 153 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.363 de  persoane. Alte 96.693 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 472.850 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 404 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.259 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 121 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 138.000 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 2 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 3 iunie a.c.,  88 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

One comment

  • Da’ ati vazut cate teste s-au facut?? Procentual e in scadere. Mai informati-va nu puneti botu’ la ce arunca Bucurestiul ! “La data de 2 iunie, adică acum două zile, când am avut doar 119 cazuri, s-au făcut 5.561 de teste. Procentul celor infectaţi? 2,14% *Astăzi, 4 iunie, când avem 238 de cazuri, am făcut…13.445 de teste. Procentul celor infectaţi? 1,77% Aşadar, când a efectuat de două ori şi jumătate mai multe teste – faţă de acum două zile – România a avut o scădere a procentului în privinţa celor care au ieşit pozitiv! Doar că informaţia a fost interpretată greşit.”- preluat din Adevarul !

Leave a Reply

Your email address will not be published.