Creştere record a numărului cazurilor de coronavirus la nivel mondial. Epidemie în Europa

covid-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat, ieri, o creştere record a numărului cazurilor de coronavirus la nivel mondial, cu 338.779 de cazuri în 24 de ore. Europa este în plină epidemie, spun jurnaliștii de la Reuters.

Europa a raportat 96.996 de cazuri noi, fiind cel mai mare total la nivelul regiunii consemnat până în prezent de OMS.

La nivel global, numărul deceselor a urcat cu 5.514, la un total de 1,05 milioane.

Recordul anterior de cazuri noi înregistrate de OMS a fost pe 2 octombrie, de 330.340 de cazuri. Agenţia a raportat un număr record de decese, de 12.393, pe 17 aprilie.

Pe regiuni, Europa raportează în prezent mai multe cazuri decât India, Brazilia şi Statele Unite.

India a raportat 78.524 de cazuri, urmată de Brazilia, cu 41.906 şi Statele Unite, cu 38.904 cazuri noi, potrivit OMS, ale cărei date sunt în urma datelor zilnice raportate de fiecare ţară.

Potrivit unei analize Reuters a datelor mai recente, infecţiile cu COVID-19 cresc în 54 de ţări, inclusiv în Argentina, Canada şi o mare parte din Europa.

Infecţiile din Regatul Unit au atins niveluri record, cu peste 17.000 de cazuri noi raportate joi.

„Vedem o creştere clară şi susţinută a cazurilor şi a internărilor la spital. Tendinţa este clară şi este foarte îngrijorătoare ”, a spus dr. Yvonne Doyle, director medical pentru Public Health England.

Noile infecţii zilnice de COVID-19 din Franţa au rămas joi, pentru a doua zi, peste pragul record de 18.000, fiind avute în vedere noi măsuri pentru a limita răspândirea virusului.

Numărul mediu de noi infecţii raportate în Belgia a crescut în ultimele şapte zile, iar Germania a raportat joi cea mai mare creştere zilnică a noilor cazuri după luna aprilie.

În timp ce India este încă prima în lume la cazurile zilnice, noile infecţii au scăzut cu 20% faţă de nivelul maxim.

În Statele Unite, care are cel mai mare număr total de cazuri şi decese din lume, numărul infecţiilor şi al spitalizărilor este în creştere.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cod portocaliu de ploi torențiale în Constanța

Fri Oct 9 , 2020
Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru 11 judeţe din centrul şi estul ţării, inclusiv în București, valabilă până sâmbătă dimineaţa. În Constanța este cod portocaliu. Sursa: meteoromania.ro Astfel, în intervalul 9 octombrie, ora 3:00 – 10 octombrie, ora 3:00, în Dobrogea, cea mai mare […]
ziua internațională a mării negre