Cristian Maricel Cîrjaliu, declarații halucinante, care contrazic realitatea

cristian maricel cirjaliu

Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul PSD-ist din Agigea, a făcut azi câteva declarații pe care le putem cataloga, dacă ne uităm la fapte, halucinante.

Astăzi, deci într-o duminică, zi liberă, acesta a postat un clip pe pagina de Facebook în care era filmat pe o stradă din Agigea unde se fac lucrări de asfaltare și bordurare. Un lucru cu care niciun primar aflat în funcție de 12 ani nu ar trebui să se laude, pentru că, de fapt, spune că 12 ani a ignorat o problemă evidentă. Sau nu a putut să o rezolve.

Ce e halucinant este că primarul PSD Cristian Maricel Cîrjaliu spune: „Întotdeauna să știți că eu ceea ce promit fac.”

Vă spun sincer, ar fi de râs, dacă, de fapt, n-ar fi de plâns.

Cristian Maricel Cîrjaliu a promis multe lucruri în 2016, dar nu a făcut mai nimic din ele. Dar asta nu e tot. PSD-istul Cîrjaliu le promite oamenilor aceleași lucruri nu din 2016, ci din 2012. Au trecut opt ani de zile, nu a îndeplinit promisiunile, dar le trec din nou!

Îi sugerăm primarului PSD să spună că promite ceea ce face, dar la Paștele Cailor, și să le spună oamenilor că le-a promis, de pildă, școală și în 2012, și în 2016, dar nu a făcut nimic.

Găsiți mai multe exemple în articolul de mai jos.

Acuzat de abuz în serviciu de procurorii DNA

Cristian Maricel Cîrjaliu a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. El este acuzat că a expropriat terenul unuia dintre cele mai cunoscute restaurante pescărești de pe litoral, pentru a prelua afacerea.

Procurorii DNA Constanţa i-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Cristian Cîrjaliu, primarul comunei Agigea, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi pe Ancuţa Calust, secretar al localităţii, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, potrivit unui comunicat DNA.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că primarul din Agigea, cu încălcarea prevederilor legale, a iniţiat şi a pus în executare, în perioada 2012-2013, două hotărâri de consiliu local ce au avut ca urmare exproprierea din patrimoniul unei societăţi comerciale (restaurant cu specific pescăresc) a unui teren de 8.940 mp, inventarierea şi intabularea sa în domeniul privat al comunei.

Ulterior, arată anchetatorii, terenul respectiv ar fi fost dezmembrat în şapte loturi distincte, parte dintre acestea ajungând în proprietatea unei firme deţinute de rude şi apropiaţi ai primarului Cîrjaliu.

„În demersul său infracţional, edilul a fost ajutat de inculpata Ancuţa Calust, care, în calitate de secretar al comunei Agigea, a avizat pentru legalitate proiectele celor două hotărâri şi le-a contrasemnat ulterior. Prin aceste acţiuni, dar şi prin altele de tipul: aplicarea unor amenzi (anulate ulterior de instanţă), obturarea căilor de acces, anularea autorizaţiei de funcţionare, etc., edilul a urmărit vătămarea dreptului de proprietate al societăţii care a deţinut terenul iniţial, dar şi obţinerea unor foloase necuvenite, iniţial pentru Primăria Agigea, iar ulterior pentru societatea controlată de persoanele menţionate mai sus”, se precizează în comunicat.

În cursul urmăririi penale, societatea păgubită a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 3.573.650 euro şi 1.548.988 lei, informează DNA.

Judecarea dosarului a început la Tribunalului Constanţa cu o amânare pe motive medicale. Următorul termen a fost fixat pentru 11 noiembrie 2020.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.