Cristian Maricel Cîrjaliu, premiat de un fost condamnat penal pentru acte de corupție, pe care l-a făcut cetățean de onoare

Primarul PSD din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, a fost premiat în trecut de către o Asociație, „Ordinul militar al Veteranilor din Teatrele de Operațiuni”, cu sediul într-un apartament din Medgidia.

Premierea a avut loc chiar în Agigea, la o ședință a asociației, în vara anului trecut.

De ce ar fi un primar de comună, fie el și fost milițian, premiat de militari care au luptat în afara țării? Greu de înțeles, nu-i așa?

Am mers pe firul poveștii și am aflat lucruri surprinzătoare.

Cel care i-a înmânat diploma primarului PSD este Vasile Vreme, fost comandant al Batalionului „Rechinii Albi” din Topraisar.

Vasile Vreme a fost numit cetățean de onoare al comunei Agigea în 2009, odată cu Mihai Daraban, actualul președinte al Camerei de Comerț a României. Deci puțin timp după ce Cristian Maricel Cîrjaliu câștiga alegerile. „Intenţionăm să promovăm personalităţile locale. Sunt doi cetăţeni ai comunei, care din punctul nostru de vedere merită titlul de cetăţeni de onoare ai comunei”, spunea atunci primarul, pentru Ziua de Constanța. „Sper ca la 1 Decembrie, anul care vine, să finalizăm construcţia Monumentului Eroilor şi să depunem coroane în cinstea lor”, a mai spus. Primarul a precizat că monumentul va fi construit în parcul ce urmează să fie amenajat la intersecţia DN 39 cu DN 38.

Lucrurile au căpătat o turnură penală. Cetățeanul de onoare Vasile Vreme a fost condamnat penal într-un dosar de corupție. Potrivit rechizitoriului, acesta și alți angajați ai Ministerului Apărării Naționale au fost inculpați pentru fraudarea unor concursuri pentru avansarea în grad. A fost condamnat și fiul său, Vasile Aurel Vreme. Procurorii au reținut infracțiunile de fals intelectual, in forma continuata, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, instigare la infracțiunea de folosire in orice mod de informații care nu sunt destinate publicității, precum si asociere pentru săvârșirea de infracțiuni. Comunicatul DNA îl puteți citi AICI.

Faptele au avut drept consecință admiterea in mod ilegal a unui număr de 70 candidați și înlăturarea abuziva a altor 70 candidați, aceștia din urmă constituindu-se parte civila în dosarul in care acesta a fost judecat, pentru suma de 194.080 lei si 52.000 Euro.

Rechizitoriul DNA a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație si Justiție unde Vasile Aurel Vreme a fost condamnat  la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani.

Citește și: Cristian Maricel Cîrjaliu, PSD, le promite aceleași lucruri de 8 ani votanților!

I-a retras primarul PSD Maricel Cîrjaliu titlul de cetățean de onoare? Nu. Ba, în paranteză fie vorba, primarul însuși a deveni cetățean de onoare al localității, la propunerea unor consilier! Și, coincidență sau nu, este cercetat penal pentru fapte de corupție de către procurorii DNA. Deja-vu?

Coincidențele nu se opresc aici. Soția lui Vasile Vreme este angajată a firmei Agigeaserv, care aparține de Primăria Agigea. El s-a angajat la primăria condusă de alt membru marcant al PSD, Mariana Gâju, Cumpăna.

Fostul colonel nu se sfiește să distribuie pe pagina sa de Facebook acuzațiile primarului PSD la adresa unui contracandidat politic, deși acesta a explicat în nenumărate rânduri că sunt minciuni.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Gabriel Ciobanu, USR Agigea, i-a făcut plângere penală primarului Maricel Cristian Cîrjaliu, PSD

Wed Sep 23 , 2020
Gabriel Ciobanu, candidat USR la Primăria Agigea, i-a făcut plângere penală primarului PSD din localitate, Maricel Cristian Cîrjaliu „I-am facut plangere penala MINCINOSULUI Maricel Cirjaliu. Va fi obligat sa prezinte dovezi prin care sa demonstreze ca am facut ce sustine acest INCULPAT.”, a declarat Gabriel Ciobanu, într-o postare pe Facebook. […]
Gabriel Ciobanu plangere penala