Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul PSD din Agigea, își ține averea la secret. ANI a intrat pe fir

2
Cristian-Maricel-Cirjaliu-Agigea

Aleșii locali din România sunt obligați de legea să-și depună declarații de avere, care să poată fi consultate de oricine dorește. Se întâmplă așa din mai multe motive: unul din ele este ca oamenii să știe cât de bogat a devenit un primar în 4 ani de mandat. Dacă strângi o avere în acești 4 ani, dar tu nu ai avut decât salariu, e o problemă.

Legea există, dar trăim în România. Unii primar – foarte puțini – aleg pur și simplu să nu o respecte, pentru că nu riscă mare lucru.

Așa se întâmplă în cazul primarului PSD din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu. Cea mai recentă declarație de avere de pe site-ul Agenției Naționale de Integritate datează din 2016! Pe site-ul primăriei nu este încărcată niciuna.

Am solicitat un punct de vedere celor de la ANI, care ne-au răspuns prompt.

„Agenția Națională de Integritate urmează să facă verificări într-un dosar având ca obiect nerespectarea obligațiilor prevăzute la art. 5 alin 1. din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea și completarea altor acte normative („În cadrul entităților în care persoanele au obligația de a depune declarații de avere și declarații de interese, în conformitate cu prevederile legale, se desemnează persoane responsabile care asigură implementarea prevederilor legale privind declarațiile de interese”), se arată într-un răspuns al ANI pentru ziarul Constanța 100%.

De ce nu-și depune Cristian Maricel Cîrjaliu declarația de avere? Putem găsi motive. De pildă, pentru a nu afla dacă este acționar la restaurantul unde este acționar ginerele său, restaurant pentru care este judecat acum de DNA. Dar asta trebuie să explice chiar primarul alegătorilor.

Potrivit declarației din 2016, depusă pe site-ul ANI, primarul din Agigea nu are casă. Are însă un teren intravilan agricol în Agigea (de 41664 ceva – a „uitat” să menționeze unitatea de măsură). Nu are mașini, bijuterii sau altceva, dar a împrumutat firma SC Asociații SRL cu 143.000 (nu spune dacă lei, euro sau dacă e vorba de moneda din Bostwana). Avea însă datorii: 871.607 lei către o bancă (împrumut contractat în 2007, scadent în 2036) și 50.000 de lei către o persoană fizică.

Culmea, la venituri apăreau numai 43.468 (nici aici nu trece moneda, dar sunt lei). Ați încercat că luați 900.000 de lei împrumut de la bancă, cu un salariu de 3.500 de lei?

Declarația aceasta este dată în 2016. Pe site-ul ANI găsim însă ceva interesant. Declarații din 2008, în care lucrurile stau complet diferit.

Aici, primarul notează că soția sa deține nu mai puțin de 10 terenuri în Agigea, intravilane și extravilane. Toate sunt cumpărate. Unul în 1997, restul în perioada 2002 – 2007. Primarul notează că deține jumătate din acestea. Așa aflăm că terenul de mai sus, de 41.664, înseamnă metri pătrați. Mai avea terenuri extravilane de 19,24 ha, 6,53 ha, 2,95 ha, 3,30 ha, dar și intravilane de 500 mp, 465 mp, 18.565 mp 3.665 mp, 743 mp.

De asemenea, primarul notează că soția sa deținea 4 imobile. O casă de locuit în Agigea, de 300 mp, o casă de vacanță la Lepșa, de 400 de mp, un apartament în Constanța, dar și spații comerciale/de producție în Constanța, de 347 mp.

În același an avea 3 mașini.

Avea și bani: 66.094 de euro într-un cont bancar. În plus, împrumutase peste 320.000 de lei către două SRL-uri. Avea și două credite: unul de 75.000 și unul de 908.400 (nu spune moneda). Acesta din urmă a fost contractat în 2007 și era scadent în 2009. Așadar, primarul avea de dat înapoi 37.850 (fie ei și de lei) pe lună.

De asemenea, Cîrjaliu notează că este administrator la numai puțin de 8 firme și asociat la 7 (la una din ele, asociat unic).

Acum înțelegeți de ce nu-și mai depune Maricel Cîrjaliu declarațiile de avere?

Declarația de avere din 2008 a primarului, postată pe site-ul ANI, o puteți răsfoi mai jos.

Vă recomandăm și:

Declarații de avere. Mihaela Andrei, consilier local PNL, a vândut bunuri de aproape un sfert de milion de euro

Declarații de avere. Florin Cocargeanu, viceprimar al Constanței, are un Opel Astra și un credit

Declarații de avere. Viceprimarul Ionuț Rusu, casă de 639 mp, bijuterii și ceasuri de 50.000 de euro

Declarații de avere. Primarul Vergil Chițac, o casă în Eforie Nord și un Hyundai i30

Soțul liderei de grup a consilierilor USR Constanța, Mirela Garip, l-a împrumutat cu 27.000 de lei pe președintele USR înainte de alegerile locale


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul PSD din Agigea, își ține averea la secret. ANI a intrat pe fir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Spitalul Județean Constanța organizează concurs pentru ocuparea a 12 posturi

mar aug. 3 , 2021
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, Constanța, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcțiilor contractuale de execuție, vacante, după cum urmează: 1 post inginer constructor I A; 1 post inginer aparatură medicală II; 2 posturi muncitor calificat IV – liftier; 2 posturi muncitori întreținere […]
spitalul judetean constanta (2)

V-ar putea interesa și: