Cristian Maricel Cîrjaliu, PSD, le promite aceleași lucruri de 8 ani votanților!

Cristian-Maricel-Cirjaliu-Agigea

Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea, le promite aceleași lucruri de 8 ani votanților! Nu, nu este o glumă, deși pare așa.

Aveți mai jos pliantele electorale ale primarului PSD din 2012, 2016 și 2020. Ia să vedem, de pildă, ce promitea în anul 2012: „Construirea unei clădiri noi pentru școala din Agigea”. În 2016, deși nu făcuse școala, plusa, ca la poker, și promitea „construirea unei clădiri noi pentru școala din Agigea și a unei săli de sport”. A scris „săli” cu „S” mare, greșit, evident, dar să trecem cu vederea această problemă gramaticală pe care ar desluși-o și un elev de clasa a patra. În 2020, promite din nou, v-ați dat seama, o școală în localitatea Agigea. Noutatea este că a trecut în paranteză „fonduri europene”. La cât de complicat este să le atragi, este extrem de greu de crezut că va reuși să o facă, în eventualitatea puțin probabilă, conform opiniei cititorilor Constanța 100% – să o facă în următorii patru ani.

În 2012 promitea o sală de sport. În 2016, promitea, de asemenea, o sală de sport. În 2020 promite, desigur, o sală de sport?! Diferența este că acum ar ști și câte locuri ar trebui să aibă. Mi-am adus aminte de ce citeam într-o carte despre tehnici de manipulare semnată de Bogdan Ficeac: dacă vrei să manipulezi pe cineva, trebuie să dai detalii. 180 de locuri.

Ce mai promitea Maricel Cristian Cîrjaliu în 2016? Accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea integrală a rețelei de apă potabilă și canalizare în Lazu. Proiectul a picat. RAJA extinde rețeaua din Agigea, dar nu va ajunge în Lazu, cel puțin nu în viitorul apropiat. Oricum, tot ce se face în acest domeniu este meritul RAJA, nu al primăriei. RAJA atrage fondurile europene. Culmea, primarul îi întreba acum câteva luni pe oameni dacă vor rețea de canalizare, deși le promisese extinderea rețelei!

După atât amar de vreme în funcția de primar, Cristian Maricel Cîrjaliu promite marea cu sarea: bazine de înot, pasaje pietonale, etc. Evident, nu oferă nicio garanție că va duce promisiunile la capăt. Trecutul ne arată mai degrabă că nu o va putea face.

Toate acestea îmi aduc aminte de o vorbă celebră a lui Abraham Lincoln:

„Poți să păcălești câțiva oameni tot timpul și toți oamenii o perioadă, dar nu poți să păcălești toți oamenii tot timpul.”

Promisiunile actualului primar din Agigea

Un primar urmărit penal

Cristian Maricel Cîrjaliu a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. El este acuzat că a expropriat terenul unuia dintre cele mai cunoscute restaurante pescărești de pe litoral, pentru a prelua afacerea.

Pocurorii DNA Constanţa i-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Cristian Cîrjaliu, primarul comunei Agigea, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi pe Ancuţa Calust, secretar al localităţii, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, potrivit unui comunicat DNA.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că primarul din Agigea, cu încălcarea prevederilor legale, a iniţiat şi a pus în executare, în perioada 2012-2013, două hotărâri de consiliu local ce au avut ca urmare exproprierea din patrimoniul unei societăţi comerciale (restaurant cu specific pescărec) a unui teren de 8.940 mp, inventarierea şi intabularea sa în domeniul privat al comunei.

Ulterior, arată anchetatorii, terenul respectiv ar fi fost dezmembrat în şapte loturi distincte, parte dintre acestea ajungând în proprietatea unei firme deţinute de rude şi apropiaţi ai primarului Cîrjaliu.

„În demersul său infracţional, edilul a fost ajutat de inculpata Ancuţa Calust, care, în calitate de secretar al comunei Agigea, a avizat pentru legalitate proiectele celor două hotărâri şi le-a contrasemnat ulterior. Prin aceste acţiuni, dar şi prin altele de tipul: aplicarea unor amenzi (anulate ulterior de instanţă), obturarea căilor de acces, anularea autorizaţiei de funcţionare, etc., edilul a urmărit vătămarea dreptului de proprietate al societăţii care a deţinut terenul iniţial, dar şi obţinerea unor foloase necuvenite, iniţial pentru Primăria Agigea, iar ulterior pentru societatea controlată de persoanele menţionate mai sus”, se precizează în comunicat.

În cursul urmăririi penale, societatea păgubită a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 3.573.650 euro şi 1.548.988 lei, informează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.