Cristina Dumitrache a înregistrat la Parlament un proiect de lege care va reglementa statutul moașelor

Cristina Dumitrache, deputat PSD, a înregistrat la Parlament un proiect de lege care va reglementa statutul moașelor din România, un segment care în legislația actuală are multiple lacune.

„România are nevoie de reglementările prin care atribuțiile și exercitarea profesiei de moașă să fie bine stabilite iar ghidurile și protocoalele naționale să fie cât se poate de clare.”, a declarat aceasta.

Integrarea moașelor în sistemul sanitar, în domeniul sarcinii și al nașterii va putea duce la îmbunătățirea calității serviciilor medicale, la creșterea ratei de nașteri naturale, la scăderea iminenței complicaților la naștere, la o mai bună monitorizare a sarcinii, nașterii și lăuziei.

„Rolul acestui specialist este deci fundamental în serviciile de îngrijire materno-infantilă din România și îmi doresc ca din momentul în care va începe desfășurarea procesului legislativ, acest proiect să fie primit cu toată responsabilitatea și importanța.”, a mai spus Cristian Dumitrache.

În acest demers, deputata din Constanța le-a avut alături pe Ditta Depner, educator prenatal și Ani Crețu, jurnalist pro-activ în multe alte proiecte ce vizează drepturile pacienților, cărora le-a mulțumit public.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.