Cristina Dumitrache: „Autoritățile neputincioase permit ca țara noastră să devină pubela de gunoi a Europei”

O parte din gunoaiele descoperite în Portul Constanța. Containerele erau aduse din Germania

Județul Constanța nu mai este o destinație pentru turiștii europeni, ci pentru gunoaiele lor, care ajung, prin portul Constanța, în România. Recent, cinci containere cu gunoaie care fuseseră încărcate în Germania, dar mărfurile proveneau de la o societate din Belgia, au fost descoperite în portul nostru.

Deputatul PSD Cristina Dumitrache atrage atenți că nu este un incident izolat, ci mai degrabă despre un obicei.

„Dacă turismul e în moarte clinică la Marea Neagră și dacă nu mai primim turiști la Constanța, ei bine, PRIMIM GUNOAIE! Și nu într-un incident singular și izolat ci mai degrabă sub forma unui obicei practicat în mod consecvent. Tone de gunoaie nereciclabile sunt aduse periodic în porturile românești în transporturi ilegale și sfârșesc în incineratoare pentru a fi arse, sau mai rău,sunt abandonate în locuri neștiute de nimeni.”, precizează Cristina Dumitrache.

Aceasta subliniază că, sub pretextul importului de produse second hand, resturi de echipamente electronice, plastic, deșeuri medicale, substanțe toxice ajung pe teritoriul României.

„Impactul este devastator asupra mediului, calității aerului, a solului și a pânzei freatice. Dar și asupra mentalității colective. Românii constată cum autoritățile neputincioase ridică din umeri și permit ca țara noastră să devină pubela de gunoi a Europei. Este scandalos că România, membră a Uniunii Europene face posibil acest lucru și nu ia cele mai aspre măsuri pentru a pune frână acestor practici. Este absolut necesar ca statul român și instituțiile de mediu cu responsabilități în zona de control să fie extrem de vigilente și să acționeze prompt pentru încetarea acestui fenomen. Respectarea legislației pentru mediu este obligatorie, nenegociabilă și trebuie aplicată fără menajamente.”, atrage atenția Cristina Dumitrache.

Vă recomandăm și:

Cristina Dumitrache: „Ministerul Sănătății nu este Ministerul Covidului! Pentru bolnavii cronici afecțiunile nu stau pe loc”

Deșeuri de sticlă spartă, descoperite la un punct de trecere a frontierei dintre România și Bulgaria VIDEO

Procurorul Teodor Niță, dezvăluiri cutremurătoare despre gruparea internațională care introducea în România pește TOXIC


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.