Cristina Dumitrache: „Autoritățile neputincioase permit ca țara noastră să devină pubela de gunoi a Europei”

O parte din gunoaiele descoperite în Portul Constanța. Containerele erau aduse din Germania

Județul Constanța nu mai este o destinație pentru turiștii europeni, ci pentru gunoaiele lor, care ajung, prin portul Constanța, în România. Recent, cinci containere cu gunoaie care fuseseră încărcate în Germania, dar mărfurile proveneau de la o societate din Belgia, au fost descoperite în portul nostru.

Deputatul PSD Cristina Dumitrache atrage atenți că nu este un incident izolat, ci mai degrabă despre un obicei.

„Dacă turismul e în moarte clinică la Marea Neagră și dacă nu mai primim turiști la Constanța, ei bine, PRIMIM GUNOAIE! Și nu într-un incident singular și izolat ci mai degrabă sub forma unui obicei practicat în mod consecvent. Tone de gunoaie nereciclabile sunt aduse periodic în porturile românești în transporturi ilegale și sfârșesc în incineratoare pentru a fi arse, sau mai rău,sunt abandonate în locuri neștiute de nimeni.”, precizează Cristina Dumitrache.

Aceasta subliniază că, sub pretextul importului de produse second hand, resturi de echipamente electronice, plastic, deșeuri medicale, substanțe toxice ajung pe teritoriul României.

„Impactul este devastator asupra mediului, calității aerului, a solului și a pânzei freatice. Dar și asupra mentalității colective. Românii constată cum autoritățile neputincioase ridică din umeri și permit ca țara noastră să devină pubela de gunoi a Europei. Este scandalos că România, membră a Uniunii Europene face posibil acest lucru și nu ia cele mai aspre măsuri pentru a pune frână acestor practici. Este absolut necesar ca statul român și instituțiile de mediu cu responsabilități în zona de control să fie extrem de vigilente și să acționeze prompt pentru încetarea acestui fenomen. Respectarea legislației pentru mediu este obligatorie, nenegociabilă și trebuie aplicată fără menajamente.”, atrage atenția Cristina Dumitrache.

Vă recomandăm și:

Cristina Dumitrache: „Ministerul Sănătății nu este Ministerul Covidului! Pentru bolnavii cronici afecțiunile nu stau pe loc”

Deșeuri de sticlă spartă, descoperite la un punct de trecere a frontierei dintre România și Bulgaria VIDEO

Procurorul Teodor Niță, dezvăluiri cutremurătoare despre gruparea internațională care introducea în România pește TOXIC


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Cristina Dumitrache: „Autoritățile neputincioase permit ca țara noastră să devină pubela de gunoi a Europei”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Numărul cazurilor de coronavirus, în scădere în Constanța, Mangalia, Eforie și Năvodari

lun apr. 12 , 2021
Numărul cazurilor de coronavirus este în scădere în municipiul Constanța și în localități precum Mangalia, Eforie și Năvodari. Pentru municipiul Constanța, DSP a raportat azi, 12 aprilie, 5,2 cazuri la mia de locuitori, față de 5,28, ieri. Tabelul cu incidența în fiecare localitate îl puteți consulta mai jos. LOCALITATE CAZURI […]
coronavirus (3)

V-ar putea interesa și: