Cristina Dumitrache, deputat PSD: „Creștem cuantumul amenzilor pentru vânzarea de băuturi alcoolice minorilor”

cristina dumitrache

Cristina Dumitrache, deputat PSD de Constanța, a inițiat o propunere legislativă care vizează creșterea amenzilor pentru comercianții care vând băuturi alcoolice minorilor.

„Acest demers este esențial în eforturile noastre de a îmbunătăți sănătatea și siguranța tinerilor noștri. Datoria noastră, ca reprezentanți ai românilor, este de a lua măsuri ferme împotriva unui fenomen grav care afectează generațiile viitoare. Consumul de alcool în rândul minorilor este un fenomen care a luat amploare, de multe ori fiind asociat cu consumul de tutun si droguri. Toate aceste substanțe cauzează dependențe și pot avea consecințe dezastruoase asupra sănătății și dezvoltării tinerilor, dar și asupra societății în ansamblul său.”, a declarat aceasta.

Prin acest proiect de lege, se dorește realizarea unui mecanism eficient de descurajare a celor care vând alcool minorilor, prin stabilirea unor amenzi mai mari.

Cuantumul actual al amenzii este cuprins intre 100 si 500 de lei, creșterea propusă fiind de la 5000 până la 10.000 de lei.

„În acest fel, vrem să subliniem importanța rolului comercianților în combaterea acestui fenomen nociv. Ei reprezintă primul bastion în lupta noastră pentru un mediu mai sigur și mai sănătos. Mulțumesc pentru sprijin si încredere colegilor parlamentari care mi s-au alăturat în acest demers. Împreună, putem construi un viitor mai bun pentru tinerii noștri, în care sănătatea și bunăstarea lor să fie o prioritare.”, a declarat Cristina Dumitrache.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marius, unul din muncitorii morți pe Autostrada Moldovei, aștepta un copil. Nu trebuia să fie de muncă

joi sept. 21 , 2023
O tragedie de proporții a lovit comunitatea din Cârligele la aflarea veștii că unul dintre cei patru muncitori decedați în explozia de la Călimănești este din comună. Marius avea 29 de ani și se căsătorise în urmă cu doar trei săptămâni, pe 2 septembrie. Soția sa este însărcinată în luna […]

V-ar putea interesa și: