Cristina Dumitrache, deputat PSD: „Propunem un sistem de sănătate sustenabil, care să deservească toți românii în mod echitabil!”

Cristina Dumitrache

          „Principiul care m-a însoțit în timpul celor patru ani de mandat a fost “Nici un cetățean fără acces rapid, sigur și performant la servicii medicale”.

          În acest sens, toate proiectele pe care le-am  inițiat în Parlament au căutat să reglementeze legislativ accesul la tratamente cu impact major în viața pacienților și o normalizare a procesului de acces la servicii medicale la standarde ridicate. Cred cu tărie că sistemul de sănătate din România poate fi reformat de la bază, pornind de la un dialog transparent și constructiv între pacienți, comunitatea medicală, industria farmaceutică și nu în ultimul rând autoritățile de resort locale și centrale.

          Programul de Guvernare propus de PSD pe sănătate cuprinde o serie de măsuri ce au ca obiectiv accesul neîngrădit la sănătate al tuturor cetățenilor, indiferent de zonele în care locuiesc, de posibilitățile financiare sau de problemele medicale cu care se confruntă. Ne propunem dezvoltarea unui sistem de sănătate sustenabil, care să deservească toți românii în mod echitabil, prin drepturi și șanse egale cu toți cetățenii europeni din a căror familie facem și noi parte.

          În acest scop, avem în vedere asigurarea accesului la asistență medicală primară prin dezvoltarea unei rețele naționale în număr de 800 centre medicale comunitare, care vor garanta personal medical necesar în mediul rural și în zone defavorizate și care de asemenea vor susține accesul la medicamente, servicii medicale de specialitate, investigații paraclinice și alte servicii conexe.

          Compensarea medicamentelor și tratamentele gratuite pentru pacienții incluși în programele naționale reprezintă totodată un obiectiv strategic pentru facilitarea accesului tuturor categoriilor sociale la servicii medicale.

          Reevaluarea politicii Medicamentului și încurajarea producției autohtone de produse farmaceutice, abordările terapeutice noi și dispozitivele medicale moderne figurează de asemenea în proiectul de restructurare si reformă a sistemului de sănătate din România.

          Toate acestea și multe altele se vor regăsi în activitatea mea în Parlament. În contextul sanitar actual este nevoie de o schimbare radicală de paradigmă, este esențial să punem pe picioare un sistem de sănătate eficient, predictibil, bine finanțat care să răspundă nevoilor tuturor!”

          Cristina Dumitrache, candidat PSD pentru funcția de deputat în Parlamentul României


Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Constanța

Executat de Constanța 100%

Mandatar Financiar – cod AEP 11200020


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Cristina Dumitrache, deputat PSD: „Propunem un sistem de sănătate sustenabil, care să deservească toți românii în mod echitabil!”

  1. Cucuoana cat de tampiti ne crezi?Ori nu intelegi ce afirmi-analfabeta functional, ori nu sti ce partid reprezinti.Cine si-a batut joc de sistemul sanitar daca nu voi psd-isti?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lista localităților aflate în carantină

mie dec. 2 , 2020
18 localități din județul Constanța sunt în carantină din cauza coronavirusului. Mai jos puteți vedea lista acestora. Sunt trecute în ordinea în care au intrat în carantină. Veți găsi și data când trebuie să iasă. La Ovidiu sunt trecute mai multe date, pentru că în acest caz carantina a fost […]
coronavirus carantina eforie lazu

V-ar putea interesa și: