Cristina Dumitrache după discursul președintelui Ucrainei în Parlamentul României: „Umanitatea nu a murit”

Cristina Dumitrache, PSD, după discursul președintelui Ucrainei în Parlamentul României: „Umanitatea nu a murit”

În Plenul Parlamentului României, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a mulțumit statului român pentru sprijinul umanitar acordat țării sale și a reiterat necesitatea ca România să continue demersul de susținere pentru integrarea Ucrainei în structurile europene.

„Deși relațiile dintre țările noastre au cunoscut uneori diverse sensibilități în privința situației comunităților de români, deși au fost voci care au contestat implicarea României și ajutorul dat de statul român, în aceste momente de grea încercare, concluzia rămâne mereu aceeași.”, a declarat Cristina Dumitrache, deputat PSD, după discurs.

Aceasta a subliniat că victimele acestui război care a consternat întreaga lume sunt oamenii, milioanele de civili nevinovați, milioanele de mame și copii brutal rupți de casele și viețile lor, martori la scene odioase și forțați să ia calea pribegiei.

„Alături de milioane de români care empatizează cu situația poporului ucrainean, care au dat dovadă de solidaritate și care au pus umărul să ajute cum au putut, consider că țara noastră trebuie să continue să respecte principiile bunei vecinătăți și să se alăture eforturilor internaționale de sprijin și ajutor.

Compasiunea și implicarea înseamnă speranță și dovada că umanitatea nu a murit. Acum mai mult ca niciodată avem nevoie să știm asta.”, a conchis Cristina Dumitrache.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Din Cluj se zboară spre 51 de orașe, din Constanța spre 5

lun apr. 4 , 2022
De pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj se poate zbura spre 51 de destinații: două interne, 49 externe. Pe 4 aprilie a fost anunțat debutul zborurilor către Atena, din vara anului 2022, cu ocazia celebrării a 90 de ani de la inaugurarea primului zbor civil. Din Constanța nu se poate […]
aeroport-cluj-napoca

V-ar putea interesa și: