Cristina Dumitrache: „Legea Victoria înseamnă respect și grijă față de pacienții români!”

Asocierea între legea recent adoptată care vizează pedepsele privind traficul de droguri de risc și mare risc și proiectul de lege privind reglementarea statutului juridic al canabisului medicinal este greșită și nu face decât să producă confuzie și dezinformare, informează Cristina Dumitrache, deputat PSD.

„Repet ceea ce am spus de la depunerea proiectului plx631/2019: Legea Victoria este un proiect ce dorește să vină în sprijinul pacienților români care au tot atâtea drepturi și nevoi ca alți cetățeni europeni, din țări unde canabisul medicinal a fost legalizat. Canabisul folosit în scop medical și rolul pe care îl are în tratarea a numeroase afecțiuni sunt de domeniul evidenței. Ca dovadă stau concluziile cercetărilor științifice și rezultatele obținute în statele care au legiferat acest tratament. Vorbim despre un produs medical iar proiectul legislativ nu lasă loc de interpretări eronate! La fel cum nu lasă loc pentru practici ilicite privind fabricarea, distribuția, prescrierea sau administrarea lui! Nu există nicăieri în textul legii chestiuni îndoielnice, inexacte, incomplete care ar putea crea impresia că planta de canabis poate fi folosită altfel decât în scop medical!”, a declarat aceasta.

▪️ Canabisul medicinal este pentru bolnavii pentru care alte tratamente convenționale au fost insuficiente sau nu au funcționat!

▪️ Canabisul medicinal este pentru vindecare și alinarea suferinței, nu pentru recreere!

▪️ Canabisul medicinal este un tratament, nu un drog!

„Este regretabil că o inițiativă așteptată cu atâta speranță și nerăbdare de mii de pacienți români are un parcurs atât de greu și că din rea-voință sau din neștiință este corelată cu acte normative ce nu au nicio legătură cu folosirea medicală a plantei de canabis. Sper că în cel mai scurt timp proiectul să reintre pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și să aibă parte de un vot favorabil, corect și just. Legea Victoria înseamnă respect și grijă față de pacienții români!”, a mai spus Cristina Dumitrache.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

USR acuză: primarul Chiţac şi PNL vor să-i permită şefului PSD Constanţa cumpărarea unei bucăţi de plajă în Mamaia!

lun feb. 27 , 2023
USR Constanța a anunțat că azi, 27 februarie, în cadrul comisiei de specialitate în care a fost dezbătut proiectul 55 de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local, consilierii PNL şi PSD au votat pentru vânzarea unei suprafeţe de 854 de mp de teren/plajă din staţiunea Mamaia către […]

V-ar putea interesa și: