Cristina Dumitrache: „O unitate sanitară cu numai 19 paturi pentru populația unui județ întreg și pentru turiștii aflați pe litoral este de neconceput”

Creșterea numărului de cazuri de covid din aceste zile se va stabiliza până la jumătatea lunii august. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a pregătit centrele de evaluare unde pot fi consultați pacienții astfel încât să se evite aglomerația spitalelor, a anunțat deputata PSD Cristina Dumitrache.

A subliniat că Ministerul Sănătății a pregătit de asemenea stocurile de antivirale și anticorpi monoclonali pentru tratarea cazurilor covid. În acest moment este mai puțin important numărul de cazuri, ci contează mai mult gradul de ocupare a spitalelor.

„Din păcate, Constanța nu are de zece luni spital de Infecțioase, închis în urma unui incendiu și redeschis parțial recent. Fără secție de anestezie și terapie intensivă, cu numai 19 paturi, acesta funcționează la cote de avarie. O unitate sanitară cu numai 19 paturi pentru populația unui județ întreg și pentru turiștii aflați pe litoral este de neconceput. Deși administrația locala a promis în repetate rânduri că Spitalul va fi gata, la distanță de 10 luni și cu un nou val de infectare în desfășurare, lucrurile sunt departe de a fi remediate.”, a mai spus Cristina Dumitrache.

Concluzia sa: Așa cum Ministerul Sănătății a dat dovadă de o buna gestionare a valului 6, cu soluții echilibrate și eficiente și autoritățile locale au obligația și responsabilitatea să facă tot posibilul pentru a rezolva problema spitalului constănțean.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Prefectura Constanța a luat măsuri pentru valul 6 al Covidului

Wed Jul 20 , 2022
Astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Constanța, a avut loc ședința Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de îmbolnăviri în masă, în vederea analizării situației județene privind capacitatea de primire a pacienților în spitalele suport-COVID. În urma datelor analizate, începând de vineri, 22 iulie a.c., […]
spitalul judetean constanta (2)