Cristina Dumitrache: „Peste 40% din cazurile de cancer pot fi evitate”

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, care are loc în fiecare an pe 4 februarie, are rolul de a atrage atenția asupra unei maladii ce reprezintă a doua cauză de mortalitate la nivel global.

Numărul pacienților bolnavi de cancer a crescut cu 50% în ultimele două decenii în Europa.

Astăzi, 1 din 4 cetățeni europeni moare din cauza cancerului iar studiile arată că numărul acestora va crește.

Cancerul este a doua cauză principală de deces și în România, după bolile cardiovasculare, reprezentând 19 % din totalul deceselor.

„Sunt date care nu trebuie să ne descurajeze ci dimpotrivă, să ne responsabilizeze. Pe toți: autorități, comunitatea medicală, pacienți. Sistemul de sănătate din România trebuie să se asigure că se aliniază Planului European de Luptă împotriva Cancerului, emis de Uniunea Europeană.”, a declarat Cristina Dumitrache, deputat PSD.

Acesta presupune patru direcții majore de acțiune:

  1. Prevenție prin îmbunătățirea educației în domeniul sănătății, informarea consecventă și promovarea unui stil de viață sănătos.
  2. Îmbunătățirea accesului la servicii de diagnostic și depistarea bolii în stadiu incipient prin screening.
  3. Accesul egal la tratament de calitate.
  4. Creșterea calității vieții bolnavilor de cancer cu acces la îngrijiri post-tratament adecvate, la protecție socială și la sprijin financiar.

„Peste 40% din cazurile de cancer pot fi evitate iar strategiile eficiente și politicile de sănătate sustenabile pot să prevină îmbolnăvirea, să salveze vieți și să reducă suferința.”, a mai precizat aceasta.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un copil a murit după ce un copac s-a prăbușit peste mașina în care se afla cu părinții

sâm feb. 4 , 2023
Un copil de 14 ani a murit, sâmbătă, după ce, pe un drum judeţean, la intrarea în Reșița, un copac s-a prăbuşit peste maşina în care călătorea împreună cu cei doi părinţi. Incidentul a avut loc pe DJ 582, în zona Minda, în timp ce maşina condusă de tatăl copilului […]

V-ar putea interesa și: