Cristina Dumitrache: Proiectul de modificare a Codului Silvic, respins. Ar fi creat „repercusiuni negative asupra mediului, biodiversității și comunităților locale”

Propunerea legislativă PLx 361/2019, aparținând PNL ce urma să modifice Codul Silvic a fost respinsă definitiv la votul din ședința Camerei Deputaților din 20.04, a anunțat Cristina Dumitrache, deputat PSD.

„Este un deznodământ firesc pentru un demers controversat, confuz cu multiple prejudicii aduse statului român și fondului forestier al țării noastre. Statul român trebuie să protejeze fondul forestier, dramatic diminuat în urma retrocedărilor abuzive, ilegale, revendicate de multe ori de moștenitori fictivi în baza unor documente false. Ori proiectul care din fericire a fost astăzi respins nu făcea decât să agraveze un prejudiciu oricum uriaș cu impact atât în plan financiar dar și cu repercusiuni negative asupra mediului, biodiversității și comunităților locale.”, a precizat aceasta.

„Este important ca persoanele care au fost prejudiciate de naționalizare să fie compensate corect și corespunzător. Dar la fel de important este ca pădurile să fie bine protejate, conservate și valorificate cu simț de răspundere!”, a punctat Cristina Dumitrache.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ecosistem amazonian la acvariul din Constanța

mie apr. 21 , 2021
La acvariul din Constanța puteți admira un ecosistem amazonian. Este recreat chiar în bazinul central. „Bazinul central prezintă un ecosistem amazonian, cu pești de talie mare, care au învățat să se tolereze în condițiile în care sunt hrăniți corespunzător.”, spun reprezentanții Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. Acvariul […]

V-ar putea interesa și: