Cristina Dumitrache, PSD: „Combaterea fake-news-urilor nu se face prin metoda dictatorială a reducerii la tăcere”

Platforma de cenzură propusă de DSU sub pretextul combaterii știrilor false este doar o formă de îngrădire a dreptului la liberă exprimare, spune Cristina Dumitrache, deputată PSD.

„Domnul Raed Arafat și instituția pe care o reprezintă nu au nicio competență legală privind controlul presei și a rețelelor de socializare. La fel cum nu au nici atribuții de control și expertiză pentru a stabili ce este adevărat și ce este fals în presa românească. Combaterea fake-news-urilor nu se face prin metoda dictatorială a reducerii la tăcere, ci printr-o comunicare sinceră, eficientă, transparentă. Doar așa se poate recâștiga încrederea cetățenilor în autorități și doar așa românii pot depista dezinformarea și minciuna.”, a punctat aceasta.

Dite-ul profit.ro a scris că echipa de comunicare a Guvernului a cerut departamentelor de relații publice ale tuturor ministerelor să vină cu observații pe cuvintele-cheie și parametrii de analiză care vor semnala fake-news-uri în presa online și pe rețelele de socializare. Inițiativa proiectului a fost asumată de GlobalFocus Center, un centru internațional de studii din domeniul politicii externe, cu sediul la București. 

Raed Arafat a declarat, după ce mai multe organizații non-guvernamentale au acuzat Guvernul că se transformă în „Ministerul Adevărului” și că atentează la libertatea de exprimare a jurnaliștilor, că rolul platformei de detectare a fake-news-urilor din presa online este „o monitorizare a informațiilor care circulă, ca să putem reveni cu răspunsuri și clarificări”.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Încă o avarie la rețeaua de termoficare din Constanța

Wed Mar 16 , 2022
Termoficare Constanța SRL a anunța, miercuri, că, din cauza unei avarii apărute pe rețeaua de transport amplasată pe str. Farului, nu se poate asigura deocamdată energie termică pentru prepararea apei calde de consum și a încalzirii, în zona Trocadero, Capitol. Echipele de intervenție ale societății au început lucrările de eliminare […]
avarie-radet-tevi-cet