Cristina Dumitrache, PSD: „În România avem o reprezentare politică a femeilor de doar 17% în Parlament și 9% în Guvern, mult sub media Uniunii Europene”

Cristina Dumitrache, deputat PSD, a participă marți, 1 noiembrie, la Conferința Internațională „Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen”, desfășurată în cadrul Senatului României, cu participarea președintelui României și al Republicii Moldova, miniștri, parlamentari, ambasadori și alte personalități politice.

Evenimentul cuprinde dezbateri privind egalitatea de șanse pentru ocuparea posturilor de conducere în sfera politică, economică și publică.

„În România avem o reprezentare politică a femeilor de doar 17% în Parlament și 9% în Guvern, mult sub media Uniunii Europene. Prin comparație, în Parlamentul Republicii Moldova 40% dintre deputați sunt femei. Aceste diferențe de cote de gen sunt un semnal că este nevoie de o schimbare. Atât la nivel de mentalitate a publicului larg dar mai ales prin mecanisme legislative și politici în domeniu. Ne dorim toți o societate modernă în care discriminarea de gen și inechitățile să fie de domeniul trecutului. Rolul femeilor este important și implicarea lor în afaceri și politică trebuie promovată, încurajată și sprijinită.”, a declarat aceasta.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O zi, trei orașe - Oradea, Cluj și Constanța - trei evenimente

mar nov. 1 , 2022
Trei lucruri importante s-au întâmplat pe 1 noiembrie în Constanța. În Oradea s-a anunțat o investiție gigant, de 650 milioane de euro, în Cluj a început proiectarea unui nou parc, iar în Constanța primarul se laudă că a asfaltat curțile interioare a două școli. Oradea Producătorul finlandez Nokian Tyres va […]

V-ar putea interesa și: