Cristina Dumitrache, PSD: Măsuri „absurde, penibile și incorecte” la festivitățile de absolvire a școlii

Se apropie serbările și festivitățile de absolvire a anului școlar. Conform actualelor reguli părinții pot fi alături de copiii lor în aceste momente speciale doar dacă sunt vaccinați, prezintă un test negativ sau fac dovada că au trecut prin boală.

„Întrucât există multă confuzie și incertitudine în privința felului în care se pot organiza aceste activități, am făcut o interpelare către Premierul României și către Ministrul Sănătății prin care le semnalez că astfel de măsuri presupun discriminare și non-sens și trebuie urgent reglementate.”, spune Cristina Dumitrache, deputat PSD,

Iată întrebările:

  • În condițiile în care ceremoniile se vor organiza în aer liber cu păstrarea distanței de 2 metri și cu purtarea obligatorie a măștii, vine firesc și întrebarea : Care este raționamentul acestor restricții discriminatorii și absurde?
  • Se gândesc oare autoritățile la importanța acestor evenimente, la cât de speciale sunt aceste momente pe care orice copil vrea să le împărtășească cu familia lui?
  • Se gândesc la impactul pe care această decizie îl are asupra copiilor și tinerilor oricum bulversați după un an școlar tumultos și cu nenumărate neajunsuri?
  • Se gândesc oare și la părinții care din motive medicale nu pot să se vaccineze sau sunt în perioada de așteptare pentru a doua doză, deci nu dețin încă adeverința de vaccinare?
  • Se gândesc la ce înseamnă pentru bugetul unei familii să se testeze cu PCR ambii părinți doar pentru a le putea fi alături copiilor în aceste momente deosebite și unice?

„Nu se gândesc la nimic din toate acestea. Nu vor, nu pot și nici nu se sinchisesc să reglementeze aceste măsuri absurde, penibile și incorecte.”, spune Cristina Dumitrache.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

  • ai dreptate ! cum sa faci o serbare fara sa aduci copiii in soare sau ploaie care sa stea in cap ,sa se dea tumba ,sa recite osanale politicienilor ,sa-i intimpine cu brate de flori , sa fluture stegulete etc… stie mai bine psd cum se face

Leave a Reply

Your email address will not be published.