Cristina Dumitrache, PSD: „Minimalizarea rolului pe care îl au medicamentele folosite în tratamentul Covid-19 este un act de mare iresponsabilitate și nechibzuință”

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă a declarat că nu medicamentele sunt cele care rezolvă problema COVID-19, iar lipsa lor, deşi este o problemă, „ocupă prea mult din discuţia publică, raportat la importanţa ei”, atrage atenția Cristina Dumitrache, deputat PSD.

Mihăilă susţine că vaccinul este unica soluţie pentru reducerea mortalităţii în rândul persoanelor infectate cu SARS CoV-2.

„Dar de ce nu amândouă? De ce nu putem avea o campanie de vaccinare coerentă bazată pe transparență și onestitate și în paralel și medicamente în spitale și farmacii?”, întreabă, retoric, parlamentarul social democrat.

Cristina Dumitrache subliniază că, pe termen lung, vaccinarea ar putea produce o deblocare a secțiilor ATI prin micșorarea numărului de cazuri severe a bolii dar, așa cum s-a demonstrat, nu împiedică infectarea și transmiterea mai departe a virusului.

„Ce facem însă pentru cei care sunt bolnavi ACUM și care ACUM au nevoie de tratament? Minimalizarea rolului pe care îl au medicamentele folosite în tratamentul Covid-19 este un act de mare iresponsabilitate și nechibzuință.”, a mai spus Cristina Dumitrache.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.