Cristina Dumitrache, PSD: „România îndeplinește toate criteriile tehnice pentru aderare și a demonstrat acest lucru mai cu seamă în urma crizei din Ucraina”

Cristina Dumitrache, PSD: „România îndeplinește toate criteriile tehnice pentru aderare și a demonstrat acest lucru mai cu seamă în urma crizei din Ucraina”

Un obiectiv major pentru România este ca la votul final din decembrie în Parlamentul European, țara noastră să se alăture spațiului Schengen ca membru cu drepturi depline.

„România îndeplinește toate criteriile tehnice pentru aderare și a demonstrat acest lucru mai cu seamă în urma crizei din Ucraina, când țara noastră a acționat solidar cu interesele Uniunii Europene atât în privința gestionării fluxului de refugiați dar în special ca partener cu un rol important pe flancul estic.”, a precizat Cristina Dumitrache, deputat PSD.

Aceasta a subliniat că, după 11 ani de așteptare marea majoritate a eurodeputaților a fost de acord că România merită să se alăture familiei europene.

„Orice poziție malițioasă a unor membri extremiști și eurosceptici nu poate fi considerată decât un derapaj regretabil. Schengen, spațiul european fără frontiere reprezintă o înaltă recunoaștere a statutului țării noastre.”, a punctat Cristina Dumitrache.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Program special la Planetariu: Observații nocturne

Fri Oct 7 , 2022
Conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța a pregătit o surpriză pentru cei ce îndrăgesc reprezentațiile din cadrul Planetariului. Astfel, vineri, 7 octombrie a.c., secția are un program special: Observații nocturne, în intervalul orar 19.30- 02.30 (sâmbătă, 8 octombrie). Această acțiune are loc în cadrul evenimentului „Săptămâna mondială […]