Cristina Dumitrache, PSD: „Salut decizia Ministrului Sănătății de a suspenda temporar exporturile de medicamente specifice virozelor respiratorii și gripei”

cristina dumitrache

Suntem în alertă epidemiologică după creșterea accelerată a cazurilor de viroze respiratorii și gripă. O situație neplăcută dar deloc surprinzătoare ținând cont că este sezonul specific acestor afecțiuni, afirmă Cristina Dumitrache, deputat PSD.

„Dacă am învățat ceva din criza sanitară a ultimilor ani este că nu avem voie ca lucrurile să ne mai ia prin surprindere și să ne găsească nepregătiți. Autoritățile centrale și locale, managerii spitalelor, producătorii și distribuitorii de medicamente au obligația să găsească din timp cele mai eficiente măsuri, bazate pe predictibilitate pentru a ține sub control situația epidemiologică. Salut decizia Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila de a suspenda temporar exporturile de medicamente specifice și de a asigura în farmacii, în flux neîntrerupt antiviralele necesare pentru tratarea gripei.”, a declarat aceasta.

Sezonul gripal nu trebuie să devină o problemă de sănătate publică scăpată de sub control dacă se acționează cu prudență și chibzuință, a mai spus Cristina Dumitrache.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Anul trecut, blocul a luat foc. Acum, vântul a zburat acoperișul. O afacere Matei - Chelaru

mar ian. 10 , 2023
Ghinion teribil pentru mai mulți oameni din Năvodari. Acum trei luni, blocul în care locuiesc a luat foc. Acum, vântul le-a zburat acoperișul. Pompierii au fost solicitați să intervină, pe 10 ianuarie, la un bloc de pe strada Panseluțelor, Năvodari. Tabla de pe mansardă s-a desprins, în condițiile în care […]

V-ar putea interesa și: