Cristina Dumitrache, PSD: „Se remarcă o incidență în creștere a autismului în rândul copiilor”

Pe 2 aprilie, în semn de solidaritate și conștientizare a autismului, mai multe edificii emblematice din București și alte orașe ale țării sunt iluminate în albastru pentru a marca Ziua Internațională a Conștientizării Autismului.

Printre clădirile iluminate se numără Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Național George Enescu, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Complexul Muzeal Național Moldova Iași, și Monumentul Unirii din Alba Iulia. În total, 15 clădiri din 6 orașe vor participa la această inițiativă, subliniind importanta angajamentul comunității de a spori înțelegerea și acceptarea persoanelor cu autism.

„Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului este dedicată sensibilizării și informării publicului larg despre tulburarea spectrului autist (TSA). Această zi are ca obiectiv principal creșterea gradului de conștientizare și înțelegere față de persoanele afectate de autism, evidențiind necesitatea diagnosticării timpurii și a intervenției.”, a precizat Cristina Dumitrache, deputat PSD, membru în Comisia pentru Sănătate.

„Autismul este o condiție care nu discriminează, afectând indivizi de toate genurile, rasele și naționalitățile, și remarcându-se printr-o incidență în creștere în rândul copiilor. Prin urmare, se accentuează importanța acceptării și integrării persoanelor cu autism în societate, promovând totodată educația și sprijinul necesar pentru acestea și familiile lor.”, a mai spus aceasta.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

România are un număr record de bugetari. Îi plătim mai mult decât Germania, Franța, Spania sau Italia

mar apr. 2 , 2024
România are un număr record de bugetari: 1,3 milioane. Cheltuiala cu salariile lor a crescut de 10 ori în ultimii 20 de ani! Ponderea cheltuielilor în buget este a patra cea mai mare din Uniunea Europeană. Îi plătim mai mult decât Germania, Franța, Spania sau Italia. Potrivit datelor, ţara noastră […]

V-ar putea interesa și: