Cristina Dumitrache, PSD: „Sistemul sanitar este în pericol de a intra din nou în colaps la fel ca acum un an, la începutul pandemiei”

Cristina Dumitrache, PSD, a criticat dur măsurile luate de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, USR PLUS

„Se clatină încrederea premierului în miniștrii săi! Prim-ministrul Cîțu i-a cerut ministrului Sănătății să prezinte un raport privind măsurile luate de la începutul anului în vederea pregătirii pentru valul trei al pandemiei.”, spune Cristina Dumitrache, deputat PSD de Constanța.

„Vor rezolva niște hârtii frumos redactate problemele reale și grave din tot sectorul sanitar? Cel mai probabil nu. Ele vor face obiectul unor ieșiri publice și al unor declarații monotone,lipsite de conținut și mai ales de soluții. Mai este nevoie de aceste rapoarte care se vor îndosaria și nu vor servi nimănui? Oare nu vedem realitatea dură din spitale? Oare nu simțim toți pe propria noastră piele consecințele unei guvernări ineficiente, iresponsabile, primejdioase chiar?”, a întrebat aceasta, public, printr-o postare pe pagina sa de socializare.

Mai jos puteți citi restul declarației:

„Spitalul de la Lețcani care a costat 13 milioane de euro încă stă închis. După problemele cu sistemul de climatizare, acum se înfiltrează apa de ploaie. Reacția ministrului Sănătății este halucinantă: „Infrastructura nu este ideală. E nevoie de mai multă infrastructură, mai multe paturi ATI”. Și cine trebuie să asigure această infrastructură? Nu cumva chiar domnia sa și ministerul pe care îl conduce?

În ceea ce privește numărul de paturi din ATI situația nu este una singulară. La nivelul întregii țări numărul de paturi a scăzut inexplicabil de mult de la începutul anului. Cine se face vinovat? Cine remediază această problemă acum când valul trei al pandemiei bate la ușă iar secțiile sunt din nou supraaglomerate?

Campania de vaccinare cu numeroase lacune și anomalii se decredibilizează pe zi ce trece. Populația începe să își piardă încrederea în fața acestei acțiuni intens promovată dar prost gestionată. Rapel făcut cu vaccinul nepotrivit, blocaje la platforma de programare, întârzieri la plata personalului medical din centrele de vaccinare. Toate sunt probleme reale care necesită măsuri reale,cu efect imediat. Nu este suficient să fie consemnate în niște rapoarte.

Numărul de infectări crește cu fiecare zi, spitalele riscă să intre în incapacitatea de a mai primi pacienți, sistemul sanitar este în pericol de a intra din nou în colaps la fel ca acum un an, la începutul pandemiei. Într-un an de zile și trei miniștri la Sănătate ai guvernării de dreapta, situația este la fel de dezastruoasă.”

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

  • a uitat ca anul trecut psd facea o politica de sabotare a guvernului pnl prin instigare la ,, respecterea libertatii ,, sustinuti de servitorii lor din ccr sau avocata poporului ,,

Leave a Reply

Your email address will not be published.