Cristina Dumitrache, PSD: „Vaccinarea în mall, un nou atentat la sănătatea românilor”

Maratonul vaccinării în Constanța a fost un eșec iar punctele de vaccinare improvizate în principalele centre comerciale din municipiu nu au avut prea mare căutare. Afirmația îi aparține Cristinei Dumitrache, deputat PSD, și are o explicație bazată pe cifre.

„În pofida faptului că autoritățile locale punctează că maratonul a fost un succes, cifrele ne spun exact contrariul. Doar 1321 de persoane s-au imunizat prin intermediul acestei acțiuni care a durat trei zile. Motivele pentru care constănțenii nu s-au grăbit să se imunizeze în aceste centre sunt multe dar toate țin de proasta organizare și promovare a campaniei.”, spune Cristina Dumitrache.

La shopping sau la înțepat?

Parlamentarul afirmă că vaccinarea este un act medical ce trebuie efectuat într-o unitate sanitară ce asigură toate normele de siguranță și toate condițiile igienico-sanitare: punct de intrare și triaj, paravane pentru separarea zonei de vaccinare propriu-zisă, punct de așteptare post-vaccinare, suport logistic pentru îndrumare/orientare.

  • Cum se pot asigura toate acestea într-un spațiu comercial tranzitat de mii de persoane aflate acolo la cumpărături?
  • În ce fel se pot simți ei în siguranța?
  • Cum poate fi această acțiune făcută cu simț de răspundere, grijă și protecție pentru cei care au cele mai bune intenții dorind sa se vaccineze?

Vaccinare fără comunicare

„O altă cauză a eșecului vaccinării în Constanța provine din lipsa completă de comunicare și prezentarea transparentă a informațiilor.

Lipsa promovării acestui demers, mijloacele limitate prin care populația a fost informată despre maratonul din Constanța, ieșirile aproape inexistente în spațiul public ale autorităților locale pentru a susține această acțiune sunt tot atâtea motive pentru care constănțenii nu s-au prezentat la maratonul de vaccinare.

Nu poți să te prezinți dacă nu ști când, unde, cum. Nu poți să te duci la cumpărături și să descoperi stupefiat că între magazinul de încălțăminte și cel de perdele constănțenii sunt așteptați la vaccinare.

S-a mers prea departe cu o campanie de vaccinare care ni s-a promis ca va fi gestionată cu maximă seriozitate și responsabilitate. Pentru cei aflați la cumpărături imaginea acestei improvizații numită centru de vaccinare, cu personalul medical echipat în combinezoane și tot instrumentarul la vedere este tulburătoare. Iar cei care au venit să se imunizeze cu siguranță nu și-au dorit atâta vizibilitate,expunere și priviri indiscrete din partea trecătorilor.

Cifrele sunt tot ce contează nu-i așa? Să dăm bine în statistici, să fim fruntași la vaccinare, dincolo de orice. Dar „scopul scuză mijloacele” nu este cumva… machiavellic?”, a mai spus Cristina Dumitrache.

Zen Residence2 thoughts on “Cristina Dumitrache, PSD: „Vaccinarea în mall, un nou atentat la sănătatea românilor”

  1. sigur au unda verde de la specialistii in sanatate Dca era periculos nu risca nimeni sa aprobe asa ceva DDna ,, doctor ,, dumitrache o fi facut studiile la ,, stefan gheorghiu ,, ca toti psd-eii Stie ea totul !

  2. este extrem de periculos sa repetati “maratonul de vaccinare a fost un esec”. orice numar vaccinat in plus fata de centrele obisnuite este un succes si un pas inainte!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Dan Barna: „În majoritatea statelor europene intenţia de vaccinare este undeva în jur de 80%. În România este în jur de 60%”

Tue May 18 , 2021
Viceprim-ministrul Dan Barna afirmă că România este, alături de alte trei ţări din regiune, unul dintre statele europene în care intenţia de vaccinare este cu 20 de procente mai scăzută faţă de celelalte state, cauza fiind, conform lui Barna, campaniile anti-imunizare. „Din păcate – şi aici mă aştept ca noul […]
dan barna