Cristina Dumitrache: România alocă cei mai puțini bani pentru cercetare-dezvoltare din UE

România alocă 19 euro de persoană pentru cercetare-dezvoltare și este pe ultimul loc în UE arată datele Eurostat, a devzăluit, miercuri, deputata PSD Cristina Dumitrache.

„Un loc nedemn pentru o țară membră UE, în condițiile în care multe țări europene depun toate eforturile pentru a implementa strategii naționale de susținere și reglementare a tuturor activităților de cercetare-dezvoltare, în special cele din domeniul medical și farmaceutic.”, a subliniat aceata.

Pe fondul crizei generate de pandemie, economiile lumii s-au concentrat în ultima perioadă pe stimularea investiţiilor în cercetare-dezvoltare și au înțeles că subiectul cercetării medicale nu trebuie subestimat.

Aceasta precizează că doar prin cercetarea medicală se vor putea găsi soluții eficiente la problemele medicale cu care se confruntă omenirea și care nu și-au găsit rezolvarea încă în medicina actuală.

„O societate modernă trebuie să fie deschisă permanent la evoluție, inovație și tot ce reprezintă noutate în știință. Iar rolul statului este să găsească politicile necesare pentru a susține acest aspect.”, a mai spus Cristina Dumitrache, care a citat din Anton Pann: „Ştiinţele sunt uşi, iar cheile lor sunt cercetările”

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

O echipă de artiști, teoreticieni, antropologi și biologi a început cercetarea la Marea Neagră, pentru realizarea unui Muzeu al Litoralului Românesc

Wed Aug 10 , 2022
Asociația Forumul Artelor Vizuale, alături de un grup transdisciplinar de artiști și teoreticieni, în colaborare cu specialiști internaționali din domeniul digitizării, prezervării și promovării artistice a arhivelor, a demarat un amplu proiect de cercetare la Marea Neagră, având ca obiectiv crearea unui Muzeu virtual al Litoralului Românesc. Antropologi, biologi, filosofi, […]