Cristina Dumitrache: România alocă cei mai puțini bani pentru cercetare-dezvoltare din UE

România alocă 19 euro de persoană pentru cercetare-dezvoltare și este pe ultimul loc în UE arată datele Eurostat, a devzăluit, miercuri, deputata PSD Cristina Dumitrache.

„Un loc nedemn pentru o țară membră UE, în condițiile în care multe țări europene depun toate eforturile pentru a implementa strategii naționale de susținere și reglementare a tuturor activităților de cercetare-dezvoltare, în special cele din domeniul medical și farmaceutic.”, a subliniat aceata.

Pe fondul crizei generate de pandemie, economiile lumii s-au concentrat în ultima perioadă pe stimularea investiţiilor în cercetare-dezvoltare și au înțeles că subiectul cercetării medicale nu trebuie subestimat.

Aceasta precizează că doar prin cercetarea medicală se vor putea găsi soluții eficiente la problemele medicale cu care se confruntă omenirea și care nu și-au găsit rezolvarea încă în medicina actuală.

„O societate modernă trebuie să fie deschisă permanent la evoluție, inovație și tot ce reprezintă noutate în știință. Iar rolul statului este să găsească politicile necesare pentru a susține acest aspect.”, a mai spus Cristina Dumitrache, care a citat din Anton Pann: „Ştiinţele sunt uşi, iar cheile lor sunt cercetările”


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O echipă de artiști, teoreticieni, antropologi și biologi a început cercetarea la Marea Neagră, pentru realizarea unui Muzeu al Litoralului Românesc

mie aug. 10 , 2022
Asociația Forumul Artelor Vizuale, alături de un grup transdisciplinar de artiști și teoreticieni, în colaborare cu specialiști internaționali din domeniul digitizării, prezervării și promovării artistice a arhivelor, a demarat un amplu proiect de cercetare la Marea Neagră, având ca obiectiv crearea unui Muzeu virtual al Litoralului Românesc. Antropologi, biologi, filosofi, […]

V-ar putea interesa și: