Cristina Dumitrache: „Școala începe în aceleași condiții de incertitudine și nesiguranță”

Mâine începe școala „în aceleași condiții de incertitudine și nesiguranță ca înainte de vacanța forțată și prelungită pe fondul neînțelegerilor dintre Ministerul Sănătății și al Educației”, spune Cristina Dumitrache, deputat PSD.

„Nici după 5 săptămâni de întrerupere a cursurilor când ar fi avut tot timpul să clarifice testarea elevilor cu teste non-invazive cele două ministere nu au reușit să se pună de acord și să ajungă la o decizie comună. Testele noninvazive cu salivă folosite în multe state europene nu sunt pe placul guvernanților iar argumentele sunt de-a dreptul delirante. Aceștia au afirmat că rezultatele testelor noninvazive nu pot fi folosite în calcularea ratei de incidență.”, a mai precizat aceasta.

„Oare asta este tot ce contează? Să avem statistici, să adunăm cifre, să colectăm date care până la urmă nu folosesc nimănui?
Sau să depistăm la timp un copil posibil infectat cu sars-cov2, să limităm formarea unui focar, să ținem sub control o situație de risc epidemiologic?
Testele cu salivă comparativ cu alte tipuri de teste rapide ar fi fost o soluție practică, ușoară și mai puțin traumatizantă pentru copii.

Testele care vor putea fi folosite în școli rămân testele antigen rapide, cu recoltare din nas sau gât, pentru care este nevoie de personal medical specializat. O situație mult îngreunată, pentru care cele mai multe școli nu sunt pregătite cu resurse umane și logistică.

S-a dormit în front în toată această perioadă. Certurile din Coaliție au fost mai importante și i-au ținut ocupați. Siguranța copiilor în școli, căutarea unor soluții eficiente pentru redeschiderea școlilor cu prezență fizică pot să mai aștepte. Educația nu a fost oricum niciodată prioritatea Guvernării de dreapta.”, mai spune Cristina Dumitrache.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.