Cristina Rizea, coordonator PLUS regiunea sud-est, de la gestionar al unui chioșc Telegraf la director economic într-o firmă cu un singur angajat

Cristina Rizea, coordonatorul regiunea sud-est, de la gestionar al unui chioșc Telegraf la director economic într-o firmă cu un singur angajat

PLUS are, nu de multă, vreme, un nou coordonator pentru regiunea sud-est: Cristina Rizea.

O scurtă privire pe un CV al doamnei Cristina Rizea, pe care l-am găsit pe site-ul său, https://cristinarizea.ro, a ridicat câteva semne de întrebare. De exemplu, scria acolo că era director al unui SRL din 2006, dar, potrivit Ministerului Finanțelor, SRL-ul era înființat de-abia în 2011. Mai scria că este director economic al unei firme radiate, dar și că are pesste 40 de ani de experiență în vânzări, resurse umane și leadership. (mai mulți decât anii de viață).

Mai scria în CV că, la începuturile carierei, a fost vânzător gestionar la un magazin Telegraf, aparținând „Compress Holding” (probabil a vrut să scrie „Conpress Holding”).

Pentru a informa corect și complet cititorii, am rugat-o pe doamna Rizea să ne răspundă la următoarele întrebări:

  1. In CV-ul dv scrie ca din 2006 sunteti director economic al TEOSEBIS TRANS SRL. Firma este infiintata insa in 2011, potrivit Ministerul Finantelor. Cum explicati?
  2. In CV scrie ca in prezent sunteti director economic al firmei. Firma apare ca fiind radiata in 2015. Cum explicați?
  3. Cum ati reusit sa acumulati 20 de ani experienta in vanzari, 16 ani resurse umane, 14 ani de management si leadership?
  4. Aveti vreo legatura cu firma TEOSEBIS EXPED SRL sau cu un anume Moraru Ionut, actionar la aceasta firma? Are aceeasi adresa ca TEOSEBIS TRANS SRL.
  5. Care sunt organismele care au certificat cursurile indicate de dumneavoastra in CV? Respectiv: a) Managementul inovării; b) Expert Achiziții Publice; c) Manager de Proiect; d) Manager de transport; e) Formator; f) Analist Programator.

Cu promptitudinea, aceasta ne-a răspuns.

„Aveți atașat CV-ul meu. Aveți aici toate informațiile de care aveți nevoie”.

Din CV-ul primit se remarcă faptul că a dispărut perioada iulie 2000 – noiembrie 2002, în care a fost vânzător gestionar la un magazin Telegraf. Nu știm de ce, cu siguranță că nu i se poate reproșa nimănui că a muncit cinstit, fie și în una din firmele apropiate de Mazăre și Constantinescu. Au făcut-o mulți.

În perioada 2011 – 2014, Cristina Rizea a fost director economic la Teosebis Exped, firmă cu sediul în Valu lui Traian. Firma are adresa pe stada Transilvaniei, nr. 6. Potrivit Ministerului Finanțelor, firma a fost însă înființată în 29/05/2017. Aici apare ca asociat unic și administrator un anume Moraru Ionut, arestat preventiv pentru furt calificat, tentativă de furt calificat și distrugere.

„Firma Teosebis Exped SRL are sediul social la domiciliul meu”, a precizat Cristina Rizea.

Din 2014 în 2019 a lucrat, tot ca director economic, la Teosebis Logistics. Firma are aceeași adresă. Firma a avut din 2014 în 2016 doi angajați, apoi unul, pentru ca în 2019 să aibă zero angajați și zero cifră de afaceri. Din toamna lui 2018 este condusă de un administrator judiciar.

Din iunie 2019 până în prezent, CV-ul arată că a lucrat la Expedico SRL, firmă înființată chiar pe 10 iunie 2019. Se ocupă, ca și la celelalte, de coordonare operațiuni, organizare transporturi, încheiere contracte, facturare, etc. Firma are sediul la aceeași adresă cu celelalte două. Potrivit Confidas.ro, în 2019 a avut un singur angajat, o cifră de afaceri de 280.574 lei și un profit de 4.668 lei. Asociat unic este o anume Manea Alexandra Ioana. Dacă împărțim profitul nu la cele peste 6 luni și jumătate de funcționare, reiese un profit lunar de mai mic de 770 de lei pe lună.

La aceeași adresă apare și o altă firmă, Edi Hope Transport SRL (infiintata in 2019), cu asociat unic o anume Berbec Irina Claudia.

Am revenit la doamna Rizea și i-am atras atenția că firma Teosebis Exped nu există decât din 2017.

„Există o greșeală în cvul meu și multumesc muuuuult că mi-ați semnalat-o. În perioada 2011 – 2014 eu am lucrat la Teosebis Trans. O sa modific in CV”, ne-a transmis.

Ne-a explicat și de ce sunt mai multe firme la adresa sa.

„Eu am contribuit la Teosebis Trans și anul trecut, când am terminat concediul de creștere copil, am ieșit pe cont propriu înființând Expedico, de care sunt foarte mândră. La celelalte societati eu am contribuit doar cu sediul social. Fiind de transport nu își desfășoară nicio activitate la mine acasă”, a spus coordonatorul PLUS.

A mai spus că nu era singurul angajat.

„Nu am fost singurul angajat. Au fost șoferi angajați”, spune ea.

Cifrele oficiale oferite de Confidas.ro spun însă că au fost cel mult doi angajați în cele trei firme menționate, dar în majoritatea timpului unul singur. De pildă, Expedico SRL, firmă la care estet acum director economic, are un singur angajat. Cred că putem deduce fără a greși că angajatul este chiar Cristina Rizea.

În ceea ce privește experiența de 40 de ani, în CV este notat, lapidar:

„Perioada 2010 – 2019: Formator (ANC), Managementul inovării (Civitta Strategy & Consulting), Expert achiziții publice (ANC), Manager transport marfă (ARR).”

Atât.

Citește și: Bloc de 8 etaje pe terenul actualului președinte PLUS Constanța


Completare: Într-o primă variantă a textului a apărut informația că Rizea Cristina este unul din cei cinci coordonatori regionali PLUS din România. De fapt, sunt încă 39 de coordonatori regionali în România, plus 5 în Diaspora.

„La solicitarea dumneavoastră, v-am trimis CV-ul actualizat, pe care îl aveam în laptop. Din acesta, da, lipsea perioada cât am lucrat vânzător la un magazin Telegraf. Nu trecusem acest job în CV, pentru că am lucrat acolo, în perioada facultății, part time. În restul timpului mergeam la cursuri. Înainte de asta am debarasat mese și am vândut legume și fructe la tarabă. Pentru că nu am vrut să depind de părinți. Nici asta nu am trecut în CV. Firma Teosebis Exped SRL are sediul social la adresa mea, sediu social fără activitate, și nu văd cum aș putea fi eu răspunzătoare pentru faptele de care este acuzat Moraru Ionuț. În ceea ce privește celelalte firme la care am lucrat și lucrez, vreau să vă spun că sunt foarte multe firme în România cu puțini angajați, dar care totuși contribuie la bunul mers al economiei. Expedico SRL firma la care lucrez acum este casă de expediții, adică un intermediar între cei care oferă transport și cei care au nevoie, are doar un an vechime și încă este în creștere”, a mai precizat aceasta.

Completare 6 octombrie 2020. Cristina Rizea a fost aleasă azi de colegii din PLUS pe primul loc pe lista candidaților pentru Parlament.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.