Cristina Rizea, deputat, și-a dat demisia din USR și se laudă singură spunând că este „cel mai activ parlamentar din Constanța”

cristina rizea

Cristina Rizea, deputat de Constanța și-a anunțat, luni, 20 iunie, demisia din USR, devenind  al doilea parlamentar care se alătură Partidului REPER.

„Eu cred că menirea unui politician este de a-și servi poporul care l-a ales, cu demnitate, bună credință și onestitate. Așa văd eu această #politicăaltfel pe care o clamăm în USR de ani de zile. Doar că lucrurile nu stau mereu așa cum ne dorim, deși USR e plin de mulți oameni faini.. Am văzut cum puterea ajunge să te pervertească, am văzut cum interesul de gașcă, de beneficii ajunge să fie pus mai presus de binele comun.

Eu aleg să-mi păstrez reperele, să rămân fidelă principiilor pentru care am întrat în politică cu trei ani în urmă.

Aleg să clădesc și nu să dezbin. Aleg să evoluez și nu să mă pierd în orgolii și lupte fără sens. Aleg să las în urmă USR și să construiesc din nou, de la capăt, mai bine și mai temeinic.

Aleg REPER.

Nu este o decizie luată ușor. Sunt mulți oameni în USR pe care îi respect și îi admir. Din păcate, în multe județe, USR este acaparat de găști cu interese proprii.

Constanța, filiala din care am făcut parte până astăzi, este un astfel de caz, iar acesta este unul dintre motivele pentru care am ales să plec. De altfel, relația rece pe care am avut-o după fuziune, cu actuala conducere a USR Constanța, este una de notorietate. Și nu sunt un caz singular.

Nu am putut fi niciodată de acord, de exemplu, cu frauda internă la alegeri prin falsificarea adreselor de email a peste o sută de membri inactivi sau chiar foști membri astfel încât altcineva să voteze în locul lor. Cu atât mai mult, nu am putut să accept asta în filiala fostului Ministru al Justiției de la care aveam pretenția să nu gireze astfel de practici asupra cărora i-am atras atenția de la bun început.

Constanța are nevoie de soluții concrete și de bun simț la problemele cu care se confruntă, are nevoie de mult mai multă voință politică, are nevoie de dialog și de o comunicare sinceră între politic și societatea civilă pentru că doar așa putem construi încredere și doar așa ne putem dezvolta ca oameni, ca oraș sau ca județ.”, a transmis aceasta, printr-u comunicat de presă.

Cristina Rizea a fost aleasă deputat în circumscripția 14 Constanța pe listele PLUS și a devenit membru USR în urma fuziunii dintre cele două partide.

„Cristina Rizea este cel mai activ parlamentar de Constanța, reușind în cele optsprezece luni de mandat să fie inițiator la 174 de proiecte legislative dintre care 13 promulgate legi. Printre acestea amintim Legea 56/2022 privind accesul cu animale de companie pe plajă și proiectul legislativ de decontare a procedurilor de fertilizare în vitro din Fondul Unic Național al Asigurărilor Sociale de Sănătate.”, se arată în același comunicat de presă remis chiar de Cristina Rizea.

OPINIA AUTORULUI

Să fii inițiator la o lege nu înseamnă că ai o contribuție la acea lege, ci pur și simplu că un coleg parlamentar te-a întrebat dacă ești de acord să semnezi în calitate de co-inițiator. Este o practică extrem de obișnuită în Parlament ca un proiect de lege să fie semnat de mai mulți parlamentari. Este destul de greu de crezut că orice parlamentar ar avea aptitudinile și timpul necesare să scrie 174 de proiecte într-un an și jumătate, adică unul la trei zile. Curat stahanovism.

V-ar putea interesa și:

Cristina Rizea, USR, va discuta cu grupul parlamentar despre falsul proiect de lege privind… poluția

Deputata Cristina Rizea, USR, explică ce este menstruația, ca reacție la declarațiile lui ÎPS Teodosie

Deputata USR Cristina Rizea îi dă lecții de strategie militară lui Vladimir Putin: „Să invadezi Ucraina la debutul unei perioade destul de lungi de ploi și lapoviță în zonă, ca să rămâi blocat în noroi, nu mi se pare o idee bună”

Primăria Valu lui Traian spune că deputata USR PLUS Cristina Rizea, fost gestionar la chioșcurile Telegraf, s-a apucat să vândă gogoși
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Cine refuză recenzarea sau împiedică recenzorii să intre în blocuri va fi amendat

lun iun. 20 , 2022
În perioada de autorecenzare (14 martie – 27 mai 2022) pentru recensământul populației și locuințelor 2021 s-au înregistrat 276089 de chestionare valide la nivel de persoană (70,2% în mediul urban și 29,8% în mediul rural), ceea ce reprezintă 41,7% din populația rezidentă țintă estimată a județului Constanța la 1 decembrie […]

V-ar putea interesa și: