Criza semiconductorilor va ține în șah piața auto până în 2024

Criza semiconductorilor va ține în șah piața auto până în 2024

Este puţin probabil ca oferta de semiconductori să fie suficientă pentru a satisface din nou cererea în totalitate până în 2024, a declarat, sâmbătă, directorul financiar al Volkswagen, Arno Antlitz, într-un interviu acordat cotidianului german Boersen-Zeitung, transmite Reuters.

Acesta a afirmat că, deşi blocajele vor începe probabil să se atenueze spre sfârşitul acestui an, producţia urmând să revină la nivelurile din 2019 anul viitor, acest lucru nu va fi suficient pentru a satisface cererea crescută pentru cipuri.

„Oferta structurală, care este sub cerere, se va rezolva probabil abia în 2024”, a spus Antlitz.

Lipsa cablajelor din Ucraina a cauzat, de asemenea, anularea unor schimburi de lucru, a spus Antlitz, chiar dacă compania stabileşte noi relaţii cu furnizorii pentru a-şi procura componentele respective din alte ţări.

Întrebat despre modul în care fondurile obţinute dintr-o posibilă ofertă publică iniţială (IPO) a Porsche AG, planificată pentru sfârşitul anului, ar putea fi utilizate pentru a susţine finanţele Volkswagen, Antlitz a spus că banii ar putea ajuta la finanţarea unităţii de software a producătorului auto şi a planurilor sale de producţie a bateriilor.

„Numai cei care îşi pot construi lanţul de aprovizionare cu baterii au avantajul de a creşte în electromobilitate. Securizarea lanţului de aprovizionare vine cu asta. O IPO a Porsche ne-ar putea oferi mult mai multă flexibilitate în a  finanţa asta”, a spus Antlitz.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Dr. Florian Stoian: Constanța, „o „dictatură” a nepăsării, a disprețului autorităților față de cetățeni”

Sun Apr 10 , 2022
Mulți constănțeni sunt nemulțumiți de modul cum arată orașul, de modul în care este administrat. Vă invit să citiți, mai jos, un comentariu pe care dr. Florian Stoian l-a lăsat în urma unui articol publicat de Constanța 100%. Un comentariu frust, dar just, în care este prezentată și o soluție […]
dr. florian stoian