Crucea Roșie vrea să cumpere telefoane de ultimă generație și laptopuri în valoare de peste 85.000 de euro

Crucea Roșie vrea să cumpere telefoane de ultimă generație și laptopuri în valoare de peste 85.000 de euro

Crucea Roșie România, una din organizațiile care s-a implicat în mod activ în strângerea de fonduri și trimiterea de ajutoare umanitare în Ucraina, vrea să cumpere echipamente IT și telefoane mobile în valoare totală de peste 85.000 de euro.

Organizația a afișat pe pagina proprie de Internet două cereri de cotație destinată companiilor furnizoare. Conform documentelor, Crucea Roșie România vrea să achiziționeze 46 de dispozitive de tip smartphone, după cum urmează:

–       24 telefoane Samsung Galaxy S21 FE, dual SIM, 256 GB, 8 GB RAM, 5G (preț de piață: aprox. 3.000 lei)

–       4 telefoane mobile Apple iPhone 13, 512GB, 5G (preț de piață: aprox. 5.800 lei)

–       18 telefoane mobile Samsung Galaxy S22 Ultra, Dual SIM, 256 GB, 5G (preț de piață: aprox. 4.500 lei)

A doua cerere de ofertă se referă la 46 de laptopuri:

–       24 de laptopuri HP Pavillion 14-ec0027nq, AMD Ryzen 7 5700U, 14 inch, RAM 8Gb, SSD 412Gb, AMD Radeon Graphics, Free DOS, Natural Silver (preț de piață: aprox 3.200 lei)

–       22 laptopuri Dell Precision 3561 cu procesor Intel Core i7 – 11850H, 15,6 inch, Full HD, 16Gb, 512Gb SSD, NVIDIA T600 4Gb, Windows 10 Pro, Silver (preț de piață: aprox 8.300 lei)

Valoarea totală a bunurilor pe care Crucea Roșie România vrea să le achiziționeze, luând în calcul prețurile afișate de principalii retaileri de articole electronice, este de aproximativ 435.600 lei, respectiv 87.120 euro.

Societatea Națională de Cruce Roșie România este o organizație umanitară neguvernamentală, apolitică, prezidată de Principesa Margareta, Custodele Coroanei Române.

Organizația este una bazată pe voluntariat, care oferă asistență de urgență în caz de dezastre, în domeniul sanitar și în educație. Crucea Roșie România este afiliată Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

În timpul crizei umanitare care a însoțit conflictul din Ucraina, Crucea Roșie România a inițiat proiectul ”Umanitatea nu are granițe”, prin care organizația a intervenit de urgență cu resurse materiale, umane, financiare și logistice, în sprijinul refugiaților.

Crucea Roșie România are instalate corturi permanente cu ajutoare la punctele de trecere a frontierei de la: Siret, Isaccea, Petea, Halmeu, Sighet, Giurgiulești, Sculeni și aeroportul Iași. Organizația a oferit, prin voluntarii ei, suport psihologic și informații cu privire la cazare și transport în diferite zone din țară. Aceștia s-au organizat în echipe formate din 5 până la 10 membri pentru fiecare locație, cu un schimb de ture la 4-6 ore. De asemenea, Crucea Roșie România a organizat mai multe convoaie umanitare, cu destinația Kiev.

Crucea Roșie România a strâns peste 4.5 milioane de lei în urma concertului ”We Are One” organizat pe Arena Națională, banii urmând să ajungă la refugiați sub formă de ajutoare. Suma a fost obținută din biletele vândute pe platforma SAGA Festival, din SMS-uri și transferuri bancare precum și din încasările de publicitate obținute în perioada transmisiunii live de Pro TV, scrie Fanatik.ro.

Și compania Google a făcut o donație generoasă de 5 milioane de dolari către Crucea Roșie, pentru persoanele care părăsesc Ucraina în timpul războiului. Din aceștia, 500.000 de euro au ajuns la Crucea Roșie România.

De asemenea, compania Emag a donat, pe 10 martie, peste 700.000 de lei, după ce 11.500 de clienți au donat în cadrul campaniei ”Umanitatea nu are limite”.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Structura anului școlar va fi schimbată radical - cinci module în loc de două semestre, cinci vacanțe, dispar tezele

mie mart. 30 , 2022
Structura anului școlar va fi schimbată radical – în loc de semestre vor exista 5 module de învățare, care vor alterna cu cinci vacanțe, a anunțat miercuri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Tezele ar urma să dispară și să existe două evaluări standardizate, la începutul și la finalul anului școlar, însă […]
eleve-elevi-scoala

V-ar putea interesa și: