Crușoveanu, Niculescu și Huțucă, reacții dure după ședința de Consiliu Județean Constanța

 Marian Crușoveanu, George Niculescu și Bogdan Huțucă
Marian Crușoveanu, George Niculescu și Bogdan Huțucă

Liberalii Marian Crușoveanu, George Niculescu și Bogdan Huțucă – președintele organizației județene – au avut reacții dure după ședința din 24 iulie a Consiliului Județean Constanța.

Marian Crușoveanu, care a avut un schimb de replici contondent cu președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, spune că el și colegii săi din PNL s-au opus vehement în ceea ce privește reatribuirea incoerentă de fonduri pentru localitățile din județul Constanța.

„Fiecare localitate din județ este importantă, așa cum fiecare proiect pentru cetățeni este bine venit, însă aici ar trebui aplicat un principiu de echitate bugetară și nu un interes partizanat politic. Exemple de atribuire de fonduri: #Limanu (PSD)- 1.400.000 – #Costinești (PNL) 100.000/ #Peștera (PSD) 1.250.000 – #MihaiViteazu (PNL) 100.000/ #Constanța (PSD) 1.500.000 – #Medgidia (PNL) 100.000, #Mangalia (PNL) 300.000, Cernavodă (PNL) 200.000. Acestea sunt doar câteva exemple despre modul incoerent prin care s-a făcut calculul matematic în interesul electoral al PSD-ului și nu în interesul cetățenilor din acest județ. Președintele Consiliului Județean Constanța a încercat, în repetate rânduri, să ne închidă gura, atât mie, cât și colegilor din PNL, amenințând că aplică Noul Cod Administrativ, adoptat de Guvernul PSD. Când vine vorba de sancțiuni, domnul șef de județ cunoaște bine regulile, însă nu cunoaște și confundă ce înseamnă drum comunal, aceasta fiind extrem de (ne)important atunci când vine vorba de alocări de fonduri. În privința cenzurării și a pumnului în gura, văd o asemanare din ce în ce mai mare între actualul președinte și Nicușor Constantinescu. Votul din ședință confirmă că PSD se află într-o criză și caută orice chichiță pentru a salva aparențele. Am mai spus, PSD a pierdut majoritatea din Consiliul Județean, iar conflictul lor intern se reflectă negativ asupra cetățenilor din județul Constanța. Noi nu putem permite ca lupta lor internă de putere să fie făcută în detrimentul cetățenilor. Sper ca anul viitor să tăiem capul acestei caracatițe care, de aproape 20 de ani, duce destinele acestui județ din fundătură în prăpastie.”, a scris Marian Crușoveanu pe pagina sa de Facebook.

George Niculescu a vorbit despre podul de la Butelii. O adevărată epopee, spune el.

Anul trecut: În emisiunea ”Audiență în direct”, de la TV Neptun, din 8 noiembrie 2018, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, declara că “da, eu am cerut ca bordurile de pe Podul de la Butelii să fie din marmura. Constanța este un oraș bogat, Constanța merită sa își arate bogația!” (Vezi video). Astăzi: Mare mi-a fost surprinderea când astăzi, in cadrul sedinței de Consiliu Județean, am fost pus in situația să votez un proiect de hotărâre care făcea referire la acordarea sumei de 1,5 milioane de lei, de către Consiliul Județean Constanța către Primaria Municipiului Constanța, pentru finanțarea lucrărilor de la Pasajul Cumpenei (Podul de la Butelii). Au trecut ani buni de când Podul de la Butelii este în reabilitare. Ca să fie bine înțeles: Primăria Municipiului Constanta, acest oraș bogat care trebuie sa își arate bogăția, solicită bani de la Consiliul Județean pentru finanțarea lucrărilor la Podul de la Butelii. Acest fapt vine să ne confirme dezastrul bugetar cu care se confruntă actuala conducere a orașului nostru. In condițiile in care toate primariile eficiente iși finanteaza proiectele de investiții si dezvoltare locală prin intermediul finanțărilor europene nerambursabile, primarul Constanței alege să ceară de la CJ Constanța suma de 1,5 mil de lei, sumă care putea fi directionată către o comună din județul Constanța unde acesti bani chiar ar fi contat in dezvoltarea acelei comunități locale. AnulViitor: Cel mai probabil, nici la anul nu va fi gata acest pod, iar vorbele primarului rămân doar declarații neacoperite. Concluzie: Când spune ”Constanța este un oraș bogat”, se deschide următoarea întrebare: ”Când vom vedea această bogăție, de care să se bucure sau să beneficieze și constănțenii?”

Liderul PNL, Bogdan Huțucă, a precizat, printr-un comunicat de presă, că în cadrul ședinței de Consiliu Judeţean,  grupul consilierilor județeni PNL Constanţa a ajutat prin votul său la stoparea unei nedreptăţi si unui abuz de putere, care creează o discriminare profundă între cetățenii acestui județ.

„O nouă tentativă din partea președintelui CJC, Horia Țuțuianu, de a nedreptăți primăriile liberale din județ a eșuat lamentabil după ce consilierii județeni PNL au votat împotriva proiectului de hotărâre inițiat de șeful pesedist al CJC. Țuțuianu a încercat să favorizeze primăriile pesediste și să le aloce sume mari de bani în detrimentul celor liberale. Spre exemplu, unei localități precum Dumbrăveni cu primar PSD, cu aproximativ 600 de locuitori urma să i se atribuie un buget de aproximativ 833 lei/ cap de locuitor în timp ce o localitate precum Medgidia sau Mangalia cu peste 35.000 locuitori urma să primească aproximativ 2 lei/cap de locuitor. Este important ca autoritățile județene să gestioneze și să împartă banii publici în mod corect pentru ca fiecare localitate să beneficieze de surse de dezvoltare conforme cu caracteristicile sale. Principiul este simplu și Horia Țuțuianu s-a prefăcut că nu îl știe sau, ceea ce ar fi și mai grav, chiar nu îl știe și atunci a stat degeaba trei ani în fruntea Consiliului Județean Constanța: Cetățenii au drepturi egale și trebuie să beneficieze de aceleași resurse, fără să fie afectați de simpatiile sau antipatiile politice ale unui președinte de Consiliu Județean. Toate argumentele menționate mai sus au stat la baza votului dat de consilierii judeţeni PNL împotriva tentativei lui Horia Ţuţuianu de a favoriza primăriile PSD din judeţul Constanţa. Dorim reînființarea comisiei privind repartiția sumelor de bani pentru dezvoltarea tuturor localităților, respectând principiile transparenței și echității. Este o lecție despre responsabilitate bugetară pe care domnul președinte al Consiliului Județean trebuie să o învețe pentru a trece examenul democrației.”, a declarat preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă.

Mai multe despre ședința de consiliu juețean puteți citi aici:

Horia Țuțuianu, președinte CJC: „Colegii consilieri de la celelalte partide nu au înțeles importanța dezvoltării județului Constanța”

Teatrul de vară și festivalul Mamaia, greu de făcut

Decebal Făgădău a cerut consilierilor județeni BANI pentru podul de la Butelii, dar n-a primit nimic


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Horia Țuțuianu, mesaj fără menajamente pentru liberali: „MINȚIȚI”

joi iul. 25 , 2019
Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a transmis un mesa direct și frust liberalilor, pe care îi acuză că mint. Reacția șefului CJC vine după ce a fost acuzat de PNL că n-ar fi împărțit echitabil banii pentru primării. Horia Țuțuianu spune că atitudinea este „inadminisibilă” Iată ce scrie acesta […]
horia țuțuianu

V-ar putea interesa și: