CT BUS va scoate în trafic autobuzele electrice licitate de pe vremea lui Decebal Făgădău

CT BUS anunță că în acest week-end, dar şi săptămâna viitoare, se desfăşoară procesul de testare pentru autobuzele electrice, pe traseu, fără călători.

„Demersul reprezintă ultima etapă a proiectului demarat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice şi finanţat cu fonduri europene asigurate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, proiect care are ca scop promovarea mobilității urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic și modern.”, a anunțat CT Bus.

„Foarte curând, imediat după finalizarea procesului de testare, cele 20 de autobuze electrice vor fi introduse pe traseu.”, mai spun reprezentanții companiei.

Anunțate de Decebal Făgădău din 2018

Este vorba despre cele 20 de autobuze pe care le-a anunțat Decebal Făgădău încă din decembrie 2018.

Atunci, într-o conferinţă de presă, fostul primar spune că 20 de autobuze electrice vor ajunge în Constanţa, licitaţia fiind publicată de către Ministerul dezvoltării Regionale în data de 18 decembrie.

Acesta era însă numai primul lot. Un al doilea, compus din 21 de autobuze mai mici, de 10 metri, ar fi trebuit să ajungă în Constanța.

La momentul când Vergil Chițac a câștigat alegerile, licitația pentru primele 20 de autobuze fusese finalizată și avea un câștigător. A apărut însă un contestatar, iar procedura s-a lungit. Nu fusese desemnată firma care să le livreze. Chițac a avut însă un proiect la cheie lăsat de Decebal Făgădău.

Autobuzele electrice nu au fost un moft al lui Făgădău, ci au venit ca urmare a unei analize aprofundate realizată împreună cu fosta conducere a CT Bus. În momentul când a preluat primăria, acesta a găsit la fostul RATC numai autobuze MAZ diesel.

Analiza a arătat că în Constanța era de nevoie de 119 autobuze în extrasezon și 139 în sezon. Fostul primar a început înlocuirea întregului parc auto, două treimi cu autobuze diesel, din motive financiare, și o treime cu unele electrice. Pasul următor era crearea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară de transport, care să cuprindă localitățile limitrofe. După creare, autobuzele noi diesel ar fi deservit aceste rute, iar pentru municipiul Constanța ar fi fost cumpărate unele verzi.

Acum primar este Vergil Chițac.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Decizie șoc: Spitalul Județean Constanța nu mai operează decât cazurile urgente! Un medicament esențial lipsește din toată România DOCUMENT

vin sept. 23 , 2022
Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a luat o decizie șoc vineri, 23 septembrie 2022: nu va mai opera decât cazurile urgente. Măsura a fost luată din cauza lipsei unui medicament esențial. Medicul șef Secția Clinica ATI, dr. Iulia Cîndea, și-a anunțat colegii medici șefi de secție din secțiile chirurgicale […]

V-ar putea interesa și: