CTP, atac dur la ÎPS

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut o reacţie extrem de dură la adresa Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, după ce acesta din urmă a făcut mai multe declaraţii controversate.

„În spatele acestor veşminte ni se expune un sac cu rahat”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi 24, despre ÎPS Teodosie, care a afirmat că „femeia a început păcatul. Dacă femeia nu păcătuia, nu ar fi născut în chinuri”.

„Dacă nici la asta nu se sesizează Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării…”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

„Asta e o încununare, ce spune despre femei. Ce aş mai putea să spun despre această dihanie, care este îmbrăcat în odăjdii. Mai grav este că seamănă a ISIS ce spun insul acesta.”, a mai spus jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a amintit şi declaraţia lui ÎPS Teodosie care spunea că e păcat ca ortodox să mergi la o biserică catolică.

„Atitudinea acestui ins nu se rezumă la femeie. Este vorba şi de alţi oameni, de catolici, tot creştini. Sunt trei patru lucruri minore care fac diferenţa între doctrina catolică şi cea ortodoxă. Sunt creştini. Ce spune insul acesta: să nu calci într-o biserică catolică, pentru că e mare păcat”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Arhiepiscopul Tomisului susține că nu este nicio discriminare între bărbat și femeie în Biserică, deoarece asta e condiția ei. În plus, Teodosie dă exemplul Maicii Domnului, care este mai presus în ordinea Bisericii decât îngerii și sfinții.

„Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare?! Aceasta este femeia. Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că, ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur, că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar fi înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti, care le-a zis înainte de păcat: «creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul». Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus: «În dureri vei naşte fii». Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a declarat ÎPS Teodosie, într–un dialog cu ascultătorii, la Radio Dobrogea.

În trecut, ÎPS Teodosie a avut declarații de dragoste pentru Radu Mazăre. Relația dintre cei doi a fost tot timpul foarte apropiată.

„Este mai mult decât un prieten pentru mine. Pot să spun chiar că-l iubesc”, spunea Mazăre despre Teodosie.

Nici IPS Teodosie nu s-a lăsat mai prejos.

„Am întâlnit alţi primari la Bucureşti, îmbrăcaţi în costum, care m-au alimentat cu vorbe. El m-a alimentat cu dragoste. Ceea ce a făcut domnul primar aici, n-am sperat. Tot timpul gândeam la cel mai pilduitor părinte din istoria Bisericii: Sfântul Vasile cel Mare, care în puţinii ani cât a păstorit, a făcut ca niciun om din eparhia lui să nu fie neajutorat.”

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.