Cu bicicleta la cramele din Dobrogea, avanpremieră la Festivalul Vinului Dobrogean „Pontus Euxinus” 2019

festivalul vinului dobrogean 2019
Instantaneu surprins pe traseul din 2018

Sâmbătă, 3 august 2019, în avanpremiera Festivalul Vinului Dobrogean „PONTUS EUXINUS” 2019 (22-25 august), se desfășoară al doilea TRASEU CICLOTURISTIC ȘI DE TURISM OENOLOGIC ECO-DOBROGEA, pe ruta Constanța (parcarea din fata magazinului Decathlon) – Cogealac – Babadag – Tulcea.

Se vor vizita trei crame renumite, Crama Histria, Crama Hamangia și Crama Măcin – Vinuri de Măcin, unde se vor odihni și vor pregăti înființarea de self-station-uri (puncte de auto reparare) pentru bicicliștii ce vizitează scumpa noastră Dobroge.

Traseul este următorul:

  • Plecare parcare Decathlon Constanța – 7:00
  • Decathlon (Bd. Tomis, nr. 391) – Crama Histria (str. Gării, nr. 1, Cogealac) – 42 km
  • Staționare – Crama Histria – 9:00
  • Crama Histria (str. Gării, nr. 1, Cogealac) – Crama Hamangia (Str. 1 Decembrie, nr 112, Baia) – 28 km
  • Staționare – Crama Hamangia – 12:00
  • Crama Hamangia – (Str. 1 Decembrie, nr 112, Baia) – Crama Măcin (Strada Viticultori 2, Măcin) – 87,2 km
  • Staționare – Crama Măcin – 18:00
  • Staționarea la Crama Măcin va culmina cu o ședință foto, o cină și multe păreri.

Evenimentul are ca obiective promovarea Dobrogei ca destinație turistică prin intermediul cicloturismului, promovarea Dobrogei ca destinație turistică prin intermediul ecoturismului, promovarea municipiului Constanța ca destinație turistică multiculturală, promovarea utilizării ambalajelor ecologice, a viticulturii organice și alimentației sănătoase, promovarea Dobrogei ca destinație turistică prin intermediul turismului viticol.

„Experiența de douăzeci de ani in industria ospitalității din România, cu precădere pe litoral, mă face sa militez continuu pentru dezvoltarea unor forme alternative de turism in destinația integrată Dobrogea, zăcământ de cultura si istorie, intersecție de etnii si savori locale. Agenții economici, membrii ai ORGANIZATIEI PATRONALE MAMAIA-CONSTANTA, se implica în mod constant de dezvoltarea si promovarea destinației turistice si in păstrarea valorilor ce ne definesc.”

Anca Nedea Pavel, Director Executiv Organizația Patronala Mamaia-Constanta

„Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării susține inițiativa Organizației Patronale Mamaia-Constanța pentru organizarea celei de a doua ediții a Festivalului Vinului „Pontus Euxinus”, context în care un traseu de cicloturism este un bun promotor al drumului vinului dobrogean, din care fac parte cramele Alcovin Măcin, Sarica Niculițel și Hamangia, drum continuat natural cu podgoriile județului Constanța. Zona continentală a munților Măcinului, vine în completarea armonioasă a frumuseții și unicității Deltei Dunării, la care se adaugă cetățile antice si medievale, precum și triunghiul mănăstirilor care pot oferi o experiență inedită oricărui turist care vizitează județul Tulcea. Cicloturismul, face parte integrată din turismul responsabil și sustenabil, fiind obligatoriu într-o destinație turistică precum Delta Dunarii și Dobrogea de Nord”

Nicoleta Alexe, Director Executiv Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se scumpesc țigările

mie iul. 31 , 2019
Acciza la tutun va creşte de la 483 lei pe mia de țigarete până la 503/1000 de țigarete, ceea ce va duce la o scumpire între 50 de bani și un leu a pachetelor de țigări. Măsura va intra în vigoare pe 1 septembrie 2019. În calendarul asumat de România în […]

V-ar putea interesa și: