Cu ce se ocupă acum Elif Memet, constănțeanca genială invitată la Casa Albă de președintele SUA

Elif Memet este o constănțeană genială. În 2015 a fost invitată în 2015 la Casa Albă, de către preşedintele Obama, pe când era elevă în clasa a XII-a, după ce a câştigat un concurs internaţional de eseuri având ca temă eradicarea sărăciei globale. A devenit apoi bursieră a Universităţii Columbia din New York, una dintre cele mai celebre din lume.

Detalii despre cu ce se ocupă acum am aflat de la Sebastian Burduja, antreprenor și vicepreședinte PNL, care s-a întâlnit recent cu Elif Memet.

Constănțeanca a absolvit universitatea Columbia, unde a studiat matematică si economie, fiind printre primii 1% studenți extraordinari. A absolvit cu cele mai înalte onoruri, primind distincția Phi Beta Kappa, cea mai prestigioasă distincție academică din SUA, primită de 17 președinți americani și 140 laureați Nobel.

„A cercetat inegalitatea economică cu Joseph E. Stiglitz, dublu laureat Nobel, fiind singura studentă care a reușit acest lucru din anul întâi. Elif este olimpică internațională medaliată cu aur pentru proiecte de mediu și premiată de NASA. Lucrează la celebra firmă Goldman Sachs și are foarte multe planuri minunate pentru viitor. Iar unul dintre ele este să revină acasă, într-o bună zi.”, a spus Sebastian Burduja.

Elif Memet vorbește șase limbi străine, a fost cel mai tânăr delegat la Harvard WorldMUN – Bruxelles 2014, a participat la Doha Gathering of all Leaders in Sport Forum 2013, iar anul trecut a fost invitată la Casa Albă în urma câștigării unui concurs internațional de eseuri, ea ocupând primul loc pe Europa, cu tema „Cum se poate eradica sărăcia globală de către cetățenii lumii?”. Premiul i-a adus o invitație în Statele Unite ale Americii, la Casa Albă. Lucrează la sucursala din Manhattan a Goldman Sachs din august 2019. În 2016, Elif Memet a fost aleasă de laureatul Premiului Nobel pentru economie, Joseph Stiglitz, pentru a-i coordona cercetarea în inegalitate economică.

Are o soră la fel de genială. Sevda Memet, medic, a urmat un masterat în administrarea afacerilor la Stanford Graduate School of Business, din California, considerat cel mai bun program de MBA din lume.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

VIDEO Coloană de mașini pe mai mulți kilometri pe Autostrada Constanța - București

Sun May 23 , 2021
Autostrada Soarelui a fost plină ochi duminică, pe sensul dinspre Constanța spre București. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat din jurul orei 16.00 că valorile de trafic sunt ridicate, iar pe tronsoanele unde au loc lucrări de reabilitare la partea carosabilă s-au format coloane în mișcare. […]