Cu ce se ocupă firmele care au închiriat plaje anul acesta: furnizare energie, școală auto, dezvoltări imobiliare, transport persoane, comerț cu echipamente electronice

Administrația Națională „Apele Române” a finalizat procedura de închiriere a plajelor pentru 2023.

„Nivelul total al chiriei stabilit în urma licitației se ridică la peste 50 % față de valoarea totală de pornire. Totodată, 81% din subsectoarele intrate în procedura de licitație publică au fost adjudecate.”, a precizat instituția.

Printre câștigători se numără companii din turism, dar și unele care nu au legătură cu obiectul de activitate.

Printre câștigători se regăsesc firme care au ca obiect furnizarea de energie electrică și gaze naturale, lucrări de construcții, dezvoltatori imobiliari, firme de transport persoane, o școală auto (pilotaj), o firmă de intermedieri în comerțul cu produse diverse, o firmă  care se ocupă cu comerțul cu ridicata de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii, etc.

Sursă imagine: ANAR

Sunt și firme ale unor nume cunoscute pe listă. De exemplu, Hagi Sport SRL, controlată de Gheorghe Hagi, sau Becali Hotels SRL, deținută de Theodora Becali-Mincu, fiica lui Gigi Becali, și de soțul său.

Potrivit prevederilor legislative, 50% din suma încasată va reprezenta venit la bugetul de stat, iar diferența de 50% se va utiliza pentru investiții destinate dezvoltării infrastructurii de gospodărire a apelor, inclusiv pentru plaja Mării Negre.

Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) va relua în perioada imediat următoare procedura de închiriere pentru subsectoarele care nu au fost atribuite, precum și pentru cele care au fost eliberate ulterior.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce decizie au luat judecătorii în cazul primarului Valentin Vrabie

vin apr. 14 , 2023
La Curtea de Apel Constanța a avut loc, pe 13 aprilie, un termen într-un dosar în care este judecat Valentin Vrabie, primarul din Medgidia. Magistrații au decis să amâne cauza până pe 16 iunie. Detalii AICI. Prin hotărârea nr. 1164/2022 din 28.06.2022, Judecătoria Medgidia, a decis condamnarea în primă instanță […]
Valentin Vrabie

V-ar putea interesa și: