Cu mâna întinsă la americani. Spitalul Mangalia solicită sprijinul Ambasadei SUA, pentru construirea unei noi clădiri

Maternitatea Mangalia

Reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia cer sprijinul americanilor pentru construirea unei noi clădiri.

Într-o scrisoare adresată, recent, Ambasadei Statelor Unite ale Americii, conducerea spitalului expune situația cu care se confruntă la nivelul unității spitalicești din Mangalia, ca urmare a retrocedării iminente a clădirii Pavilionului A, către proprietarul de drept – Crucea Roșie din România. Deși, imobilul a fost dat în administrare, în urma unui protocol din anul 2003, încheiat cu Primăria Mangalia, respectivul corp de clădire a făcut obiectul unui proces de retrocedare intentat municipalității, de către respectiva instituție. În urma sentinței definitive și irevocabile, potrivit soluției date de instanță, Pavilionul A al clădirii spitalului trebuie ”restituit în natură” către Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

„Incertitudinea care planează acum asupra posibilei eliberări a clădirii și logisticii din incinta acesteia pot avea influnțe devastatoare asupra activității noastre cu un puternic impact social. Cu toate acestea, încercăm să găsim soluții, fiind vorba despre Secțiile Neonatologie, Pediatrie și Maternitate-Ginecologie, plus Blocul Operator al acestora. Spitalul ar putea avea de la Primărie, un teren de 1.500 mp, în imediata apropiere a unității sanitare, pentru a fi construit un nou corp de clădire, dar pentru asta transferul terenului este condiționat de existența unei finanțări certe. De aceea, ne-am adresat instituției americane să ne sprijine, mai ales că tot cu ajutorul acestora s-au realizat de-a lungul anilor, o serie de alte proiecte socio-medicale, în orașul nostru”, au declarat reprezentanții conducerii spitalului, potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria Mangalia.

Spitalul din Mangalia cu cele patru pavilioane și cel administrativ are 46 de ani de existență și acordă asistență medicală de specialitate unui număr de peste 65.000 de persoane, număr care se triplează pe perioada sezonului estival.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Cu mâna întinsă la americani. Spitalul Mangalia solicită sprijinul Ambasadei SUA, pentru construirea unei noi clădiri

  1. Foarte bine face.” Mâna întinsă fara o poveste , nu primește nimic”, deci in tara asta ” teleormanizata” si-n judetul acesta controlat de mafia condusă de către un turnător la Securitate( ala recrutat in 1972) , singura șansă si speranta este SUA.
    Mâine daca s-ar face referendum cu următoarea intrebare : „Vreti ca judetul Constanta sa devina al 51 lea stat al SUA?”, oare ce ar vota constantenii?
    PS. Dl.Hagi , eu personal as vota sa devenim si „teritoriu asociat SUA” gen Puerto Rico , numai să scăpăm de „teleormanizarea rosie” ce a cuprins C-ta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ex-președintele ALDE Constanța, explicație halucinantă despre faptul că Liviu Dragnea a optat pentru o clinică privată

joi mart. 21 , 2019
Ex-președintele ALDE Constanța, deputatul Andrei Gerea, are o explicație halucinantă despre faptul că Liviu Dragnea a optat pentru o clinică privată și nu pentru un spital de stat. Gerea spune că președintele PSD a ales o clinică privată pentru că „a vrut să își plătească tratamentul și nu a vrut […]
andrei gerea președintele alde constanța

V-ar putea interesa și: