Cui îi este frică de Gabriel Ciobanu? Manevrele din Primăria Agigea

usr agigea

Gabriel Cioban, USR, a fost ales viceprimar al comunei Agigea. În ciuda acestui fapt, nu este viceprimar. Iată cum stau lucrurile.

Pe 08.01.2021 primarul comunei Agigea, Maricel Cristian Cîrjaliu, a convocat o nouă ședința de consiliu local, în data de 15.01.2021, cu ordinea de zi „Constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Agigea”, pentru a patra oară consecutiv.

Aceste comisii au fost deja votate în cadrul ședinței de consiliu local din data de 12.11.2020, spun reprezentanții USR Agigea. De altfel, au pus la dispoziție și procesul verbal al ședinței, care poate fi consultat mai jos.

„Deși primarul încearcă să convingă lumea că aceste comisii nu au fost constituite din vina consilierilor locali, realitatea este alta: nemulțumit de rezultatul votului prin care Gabriel Ciobanu, consilier USRPLUS a fost ales viceprimar cu 8 voturi din 15, primarul, prin secretarul general al Comunei Agigea, refuză să emită Hotărârile de Consiliu Local blocând activitatea acestuia și încălcând legea. Cu alte cuvinte, primarul profită de ocazie și se victimizează pentru că dorește să pună presiune atât pe Consiliul local cât și pe opinia publică, astfel încât să se repete un vot deja exprimat legal pentru constituirea comisiilor de specialitate, pe care le putea valida încă din luna noiembrie prin emiterea Hotărârii de Consiliu Local dar nu o face pentru că nu îi convine rezultatul votului viceprimarului. Cum ar putea să accepte primarul în primărie o persoană pentru care aplicarea legii și interesul cetățenilor sunt mai presus de interesul personal?!”, spun reprezentanții USR.

Aceștia sunt convinși că, dacă se face excepție de la respectarea legii o dată, se va crea un precedent și situația se va repeta pe viitor.

„De aceea, considerăm că trebuie să urmăm în continuare calea legală. Legea este de partea noastră și nu putem promova și încuraja abuzul.”, au conchis USR-iștii.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.