Cuiburi pentru berze în valoare de 1,24 milioane lei

Suport pentru cuib de berze în Delta Dunării

Suport pentru cuib de berze în Delta Dunării

Enel Distribuţie Dobrogea a anunțat a realizat în perioada noiembrie 2015 – martie 2016 o lucrare menită să protejeze păsările migratoare, prevenind astfel și întreruperile în alimentarea cu energie electrică. Proiectul de investiții valorează aproximativ 1,24 milioane lei (cel puțin așa se laudă italienii de la ENEL) și a presupus montarea de dispozitive speciale pentru protejarea păsărilor și înlocuirea izolațiilor pe linia aeriană de înaltă tensiune Călărași – Dragalina.

Linia aeriană Călărași – Dragalina asigură alimentarea cu energie electrică a platformei industriale din municipiul Călărași. Migrația păsărilor călătoare, în special a berzelor, ce tranzitează acestă zonă, a cauzat numeroase evenimente pe acestă linie, afectȃnd activitatea agenților economici. Numai pe parcursul anului 2014 au avut loc 80 de astfel de cazuri.

Astfel, începând cu toamna anului trecut, după migrația păsărilor, au început lucrările de montare a unor sisteme de protecție pentru păsări pe toată linia de înaltă tensiune Călărași – Dragalina, precum și înlocuirea întregii izolații a liniei. Lucrarea s-a finalizat în luna martie a acestui an

Enel a desfășurat de-a lungul timpului numeroase acțiuni pentru protejarea pasărilor în zona Dobrogea, zonă în care migrează și staționează pe timpul verii o multitudine de păsări mai ales în Delta Dunării. Astfel, în perioada 2010-2015 au fost montați 84 suporți pentru cuiburi de barză pe stâlpii de joasă tensiune. Anul acesta deja s-au montat 74 de bucăti, la Topalu, Gârliciu, Hârșova, Istria, Vadu, Corbu, Oltina, Bugeac, Pecineaga, Arsa, Hagieni, urmând ca până la sfârșitul anului să se mai monteze alte 146 de bucăți.

Proiectul face parte din amplul program de investiţii derulat de Enel în România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale Grupului Enel.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.