„Cultura este zero pentru PSD”

marian crusoveanu

„Cultura este zero pentru PSD”, spune consilierul județean Marian Crușoveanu, PNL. Are și o explicație pentru afirmația sa: Consiliul Județean Constanța a alocat trei milioane de lei nerambursabili pentru asociații sportive și zero lei pentru asociații culturale.

Iată ce spune acesta, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook:

„PSD-iștii au o sinceritate aparte. De-a lungul anilor, au demonstrat că nu este nicio diferență între adevăr și minciună, adică le place să mistifice adevărul și să fardeze minciuna. De ce spun asta?

Dacă îl întrebați pe șeful de județ ce părere are despre cultură și dacă ar trebui susținută, sunt convins că ne va ține o lecție plină de zel. Se va da cu capul de perete, doar și doar să ne arate cât de patriot este. Și-ar tăia și venele, doar-doar să demonstreze că prin el curge sânge de patriot. Probabil domnia sa este patriot, așa cum anumiți politicieni clamează interesul național atunci când proiectele de anvergură lipsesc.

De 20 de ani, PSD-ul s-a așezat ca un căpcăun peste județul Constanța și a sufocat orice inițiativă cu lăcomia sa. Nu mi-am propus să scriu despre asta. Am vrut doar să vă arăt o situație practică. Dacă ne uităm pe bugetul făcut prin ”beciurile” Consiliului Județean, aflăm că domnii de la PSD ocolesc cu desăvârșire subiectul ”cultură”. Alocările bugetare sunt nesemnificative pentru acest domeniu, în timp ce se poate vedea clar unde se duc acei bani. Simplu, cultura, comparativ cu alte domenii, este un capitol nesemnificativ. Suma de 3 milioane disponibilă din Legea nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general a fost în totalitate alocată către asociațiile sportive.

Alături de colegii mei din PNL, am propus o echilibrare a bugetului, astfel încât să putem încuraja și domeniul culturii din județul Constanța. Noi, consilierii PNL am venit cu propunerea de a diminua din sumele acordate asociațiilor sportive și de a acorda 1 milion de RON spre domeniul culturii. Propunerea noastră a fost refuzată. Cum spuneam, declarativ, domnul șef de județ este mare patriot când vine vorba să arate cât de importantă este cultura, însă alocările/capitolele din buget pentru cultură sunt egale cu zero.”


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

S-a încheiat o epocă: Neptun TV, televiziunea fondată de Radu Mazăre, a intrat în faliment, după 25 de ani. Personalul a fost evacuat, s-a pus sigiliu la intrare

lun feb. 17 , 2020
Neptun TV a intrat în faliment pe 17 februarie 2020. Televiziunea asociată de constănțeni cu Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky nu mai emite. Tribunalul Constanța a decis intrarea în faliment a societății care deținea televiziunea, Soti Cable Neptun SRL. Iată minuta: „In temeiul art. 145 lit. C din […]
tv neptun

V-ar putea interesa și: