„Cultura este zero pentru PSD”

marian crusoveanu

„Cultura este zero pentru PSD”, spune consilierul județean Marian Crușoveanu, PNL. Are și o explicație pentru afirmația sa: Consiliul Județean Constanța a alocat trei milioane de lei nerambursabili pentru asociații sportive și zero lei pentru asociații culturale.

Iată ce spune acesta, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook:

„PSD-iștii au o sinceritate aparte. De-a lungul anilor, au demonstrat că nu este nicio diferență între adevăr și minciună, adică le place să mistifice adevărul și să fardeze minciuna. De ce spun asta?

Dacă îl întrebați pe șeful de județ ce părere are despre cultură și dacă ar trebui susținută, sunt convins că ne va ține o lecție plină de zel. Se va da cu capul de perete, doar și doar să ne arate cât de patriot este. Și-ar tăia și venele, doar-doar să demonstreze că prin el curge sânge de patriot. Probabil domnia sa este patriot, așa cum anumiți politicieni clamează interesul național atunci când proiectele de anvergură lipsesc.

De 20 de ani, PSD-ul s-a așezat ca un căpcăun peste județul Constanța și a sufocat orice inițiativă cu lăcomia sa. Nu mi-am propus să scriu despre asta. Am vrut doar să vă arăt o situație practică. Dacă ne uităm pe bugetul făcut prin ”beciurile” Consiliului Județean, aflăm că domnii de la PSD ocolesc cu desăvârșire subiectul ”cultură”. Alocările bugetare sunt nesemnificative pentru acest domeniu, în timp ce se poate vedea clar unde se duc acei bani. Simplu, cultura, comparativ cu alte domenii, este un capitol nesemnificativ. Suma de 3 milioane disponibilă din Legea nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general a fost în totalitate alocată către asociațiile sportive.

Alături de colegii mei din PNL, am propus o echilibrare a bugetului, astfel încât să putem încuraja și domeniul culturii din județul Constanța. Noi, consilierii PNL am venit cu propunerea de a diminua din sumele acordate asociațiilor sportive și de a acorda 1 milion de RON spre domeniul culturii. Propunerea noastră a fost refuzată. Cum spuneam, declarativ, domnul șef de județ este mare patriot când vine vorba să arate cât de importantă este cultura, însă alocările/capitolele din buget pentru cultură sunt egale cu zero.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.