Cultură în colaps: Primăria Constanța renunță și la spectacolele de operă și balet în parc

Primăria nu a mai finanțat, anul acesta, spectacolele de operă în parc

Primăria Constanța a finanțatat, în ultimii doi ani, un eveniment frumos pentru locuitori și pentru turiști. Este vorba despre o stagiune estivală a Teatrului Național de Operă și balet, cu denumirea „O vară sub semnul armoniei”.

Practic, artiștii de la TNOB au oferit spectacole de operă și balet foarte gustate de public.

Au fost 25 în total.

Primăria amenajase special pentru eveniment o scenă în parc. Intrarea a fost liberă. Evenimentele au început pe 1 iulie și s-au terminat pe 17 septembrie.

Anul acesta, deși luna iulie a început, nici vorbă de spectacole estivale.

Am încercat să obținem informații de la directoarea teatrului, Daniela Vlădescu.

„Nu avem de la Primărie nici o veste,dar nici nu a fost semnat până în prezent vreun protocol anul acesta. Și mie îmi pare rău, dar ultimii doi ani TNOB a avut o stagiune estivală  frumoasă.”, ne-a declarat aceasta.

Practic, de facto, fără să anunțe, Primăria Constanța a tăiat și banii pentru acest eveniment cultural. Așa cum a tăiat banii pentru proiectele culturale, de tineret, sportive și sociale pe care le declarase câștigătoare pe baza Legii 350, așa cum a tăiat și banii pentru spectacolele de teatru stradal din cadrul SEAS, eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța.

Motivul: primăria spune că nu mai are bani. Detalii AICI. Vorbim despre aceeași primărie care acum câteva luni aloca un milion de lei pentru un singur spectacol și un milion de euro pentru a închiria beculețe de Crăciun. Despre primăria care în octombrie 2023 a majorat salariile angajaților cu până la 26%.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

8 comentarii la “Cultură în colaps: Primăria Constanța renunță și la spectacolele de operă și balet în parc

  1. Bine ca pentru petrecerile organizate în strada cu dj sunt banii. Despre ce vorbim!? Banii sunt dar doar pentru propriile lor interese…cultura se rezuma acum la muzica house sau mixata de pe bdul Tomis. Păcat!

  2. În primăriile din România doar inculți, șarlatani, hoți, cei mai de jos indivizi. Dar oare cine i-a ales? Atâta cultură își doresc constănțeni atâta au

  3. Sa le fie rușine! Educatia si Cultura sunt fundamentul tarilor civilizate, noi tot la shaworma si manele ramanem, din cauza unor inculti care nu stiu sa pretuiasca ce este cu adevarat valoros in viață. Rusine

  4. Tot ceea ce a fost până în prezent se va schimba. Dar important este cum sa te faci înțeles la cei care s-au schimbat la nivelul local, acolo unde se aproba fonduri. Dacă reușești sa fii înțeles în realizarea proiectelor tale vor fii susținători și între cei din primărie. Nu contează tema discuției ci doar cine conduce discuția!

  5. O mică parantză: Primăria nu a amenajat nici până acum „o mică scenă in parc” . Această „scenă” a fost mereu improvizată de personalul tehnic din teatru.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța, oraș falimentar, cheltuie o avere pentru întreținerea spațiilor verzi

vin iul. 5 , 2024
Municipiul Constanța este în faliment, lucru recunoscut de însuși primarul Vergil Chițac. Practic, asta înseamnă că are cheltuieli mai mari decât încasările. Ca să supraviețuiască, orașul trebuie să apeleze la împrumuturi bancare. Recent, primarul a decis să taie banii alocați proiectelor culturale. Este vorba despre 1,2 milioane lei pentru proiectele […]

V-ar putea interesa și: