Cum a asfaltat primarul Valentin Vrabie un drum în trei zile

izvoru mare valentin vrabie asfaltare drum (58) Într-o țară care a reușit recordul negativ să construiască MINUS 9 kilometri de autostradă anul acesta, există și vești bune. Una dintre ele vine din comuna Peștera. Aici, drumul principal din comuna Izvorul Mare a fost asfaltat, înainte de Crăciun. A fost asfaltat ieftin, repede și bine. De fapt, totul a durat trei zile un adevărat record. Vestea este cu atât mai bună pentru locuitori cu cât drumul nu mai fusese asfaltat de peste 40 de ani. S-au efectuat lucrpri de consolidare, de structură și s-a turnat covor asfaltic pe o distranță de 1.500 de metri.   Imagini din timpul asfaltării

Imagini din timpul asfaltării

Am mers pe acest drum. Este asfaltat ca-n palmă. izvoru mare valentin vrabie asfaltare drum (6) izvoru mare valentin vrabie asfaltare drum (31) ”În ultimii ani în satul Izvorul Mare s-a reabilitat căminul cultural, s-a reabilitat școala, s-a construit de nouă geamia, s-a reabilitat și biserica creștină”, a spus primarul independent Valentin Vrabie.

Fondurile pentru asfaltarea drumului provin din bugetul local al Primăriei Peștera, care este unul dintre cele mai mici, dacă nu cumva cel mai mic, din județul Constanța. L-am întrebat pe primar de ce nu a asfaltat până acum.

”Este o comună săracă. Resursele nu ne-au permis să asfaltăm, așa că am strâns bănuț cu bănuț. Nu puteam să asfaltăm câte 100 de metri și am decis să strângem bani pentru întreaga lucrare, pentru că necesita reabilitare urgentă. Lucrările au costat 98.000 de euro. Bugetul de investiții al comunei este de aproximativ 100.000 euro pe an. Sunt acumulați bani de peste un an și jumătate pentru a realiza acest lucru. Lucrarea a durat 3 zile si trei nopți”, a spus primarul Valentin Vrabie.

În Izvorul Mare, așa cum spunea și edilul, s-au reabilitat școala, biserica creștină și geamia (aceasta practic a fost reconstruită).

Biserica

Școala

Geamia

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea10 thoughts on “Cum a asfaltat primarul Valentin Vrabie un drum în trei zile

 1. Era sa mă bucur și eu auzind vesti bune, da la cum am văzut eu cum sa asfaltat cred ca sunt bani aruncați pe geam , ocum o sa tina asfaltul ăla 5 ani cel mult, oameni buni de ce nu va-ți pus sa asfaltați și voi in timpul unei furtuni ceva sau măcar vreo ploaie torențială ca tot la fel de bine se lipea asaltul ala , oricum pot spune ca inițiativa a fost buna doar logistica mai trebuea studiata zic eu

  1. Super! 4-5 ani este mult. Pe DN 17, de la Rădăuti la Câmpulung se fac asfaltări și reparații “profesioniste” care după 6 luni arată ca nefăcute! Mulțumim!

 2. Intentia este buna, dar dupa cate se vad din imagini asfaltul nu este turnat corespunzator, lucrez in domeniu si stiu.
  Asfaltul nu are voie sa fie turnat pe mazga care se vede acolo, se toarna ori peste asfaltul vechi bine curatit uscat, dupa care se da cu bitum ori se pune pe balast stabilizat, piatra sparta. In cativa ani o sa patrunda apa intre asfaltul nou si ce este acolo, o sa inghete si o sa crape si o sa se mire de ce apar gauri in sosea sau mai rau

 3. Sa-l punem ministru la investitii sau macar primar la Bucuresti. Asta cu bugetul de la Sectorul 1 numai asfalteaza toata tara ! …Abia atunci cred ca o sa ne dam seama cat se fura

 4. sa fim totusi seriosi !!! este un primar bun dar o lucrare ca asta nu se face in 3 zile !!!!
  tehnologic vorbind rivalizeaza cu bancul de pe vremea raposatului in care … 2 femei ar putea naste un copil in 4,5 luni ! cum au astepta atatia ani mai putea astepta cateva luni si atunci chiar ca nu le-ar fi parut rau de bani !

 5. Propun ca acest om sa fie scos la licitatie, il vrem la Bucuresti, sau in oricare alt oras mare din tara, dar tare mi-e teama ca o sa-l matraseasca hienele..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Constănțeni, pregătiți-vă! Nu veți avea nici căldură, nici apă caldă

Mon Dec 28 , 2015
Electrocentrale Constanţa a comunicat întreruperea totală a furnizării agentului termic primar, pentru remedierea unei defecţiuni la instalaţia de termoficare din incinta centralei, în data de 29.12.2015 în intervalul orar 8:00 – 17:00. Drept urmare, mâine, când meterologii anunță că vine frigul, RADET Constanţa a anunțat este în imposibilitate de a […]