Cum a câștigat Constanța găzduirea Cupei României la baschet masculin. Taxa a fost majorată peste noapte de 10 ori

Federația Română de Baschet a atribuit Constanței găzduirea turneului Final 8 al Cupei României la baschet masculin, după ce clubul CSM Athletic Constanța a fost singurul care a dorit să participe la licitația organizată în acest sens.

Presa din Oradea, oraș care și-a dorit mult organizarea turneului, a oferit câteva detalii extrem de interesante care, în opinia noastră, ar trebui verificate de instituții abilitate.

„Licitația respectivă a avut o conotație aparte, după ce Consiliul Director al FRB a mărit suma de pornire de la 10.000 lei (circa 2.000 de euro) la 20.000 de euro, cu o seară înainte, scrie Bihon.ro.

Președintele CSM Oradea, Șerban Sere, a oferit jurnaliștilor orădeni amănunte despre acest fapt.

„În seara dinaintea licitației, cluburile au fost anunțate că suma de pornire a fost stabilită la 20.000 de euro, adică de 10 ori mai mare decât cea din ultimele sezoane. Trebuie spus faptul că cluburilor nu li s-a comunicat că se va mări această sumă, decât în seara respectivă. Cu alte cuvinte, federația a schimbat regula în timpul jocului, ceea ce nu este deloc corect.

Puși în fața acestui fapt, noi, conducătorii cluburilor participante la turneul Final 8, am decis să nu participăm niciunul la licitație. A fost un «gentlemen agreement» între noi, acesta fiind un fel de protest la adresa federației. După cum se știe, CSM Oradea a dorit să liciteze și să organizeze Final 8-ul Cupei României.

Eram chiar favoriți, după ce doar Piteștiul anunțase că ar mai dori participe la licitație. Ulterior, noi nu am dorit însă să oferim o sumă atât de mare, fiind vorba de bani publici, mai ales că această sumă urma să intre în conturile federației, fără ca noi să mai putem beneficia de ea la organizarea turneului. Este bine ca orădenii să știe care este adevărul și că clubul nostru a dorit să le ofere posibilitatea de vedea la noi acasă turneul Final 8”, a declarat Șerban Sere.

Un singur club la licitație: CSM Athletic Constanța

Conducătorul clubului orădean a explicat în continuare ce s-a întâmplat a doua zi, la licitație.

„La licitație s-a înscris însă clubul CSM Athletic Constanța, care nu a mai respectat acel gentlemen agreement stabilit cu o seară înainte. Apoi, după comunicarea clubului câștigător, repet – după anunțarea locației – conducerea federației a anunțat că clubul organizator al turneului Final 8, CSM Athletic Constanța, va primi o sumă de 15.000 de euro ca și contribuție din partea unui sponsor al FR Baschet, destinată pentru acțiuni sociale. Consider că era mult mai corect ca federația să comunice tuturor cluburilor, înainte de pornirea licitației, că va face acea donație”, afirmă Șerban Sere.

Oficialul orădean regretă faptul că turneul Final 8 al Cupei României se va desfășura într-o sală veche, cu o capacitate redusă.

„Consider că Oradea Arena ar fi putut oferi condiții de disputare mult superioare celor de la Constanța, cu tot respectul pentru clubul CSM Athletic. De asemenea, sunt sigur că numărul de spectatori de la Oradea ar fi fost mult mai mare decât la Constanța. Chiar speram că turneul se va disputa cu casa închisă la Oradea, cel puțin la meciul din finală. Cred că imaginea baschetului românesc ar fi avut mult mai mult de câștigat dacă turneul Final 8 s-ar fi desfășurat la Oradea Arena, o sală de top din România”, a conchis Șerban Sere.

CSM Athletic a primit bani publici de-a lungul timpului în urma propunerilor înaintate de Vergil Chițac. De activitatea sportivă din primărie se ocupă viceprimarul Ionuț Rusu.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Actorul Teodor Corban a murit la 66 de ani

mar ian. 17 , 2023
Actorul Teodor Corban, cunoscut publicului pentru numeroasele roluri de scenă şi de film, a murit la vârsta de 66 de ani. Anunțul a fost făcut teatrologul Oltiţa Cîntic, marţi dimineaţă, pe Facebook. „S-a stins Teodor Corban. Actorul. Cel pe care-l ştie toată lumea din „Aferim”, unde juca rolul principal, zapciul […]
Actorul Teodor Corban, cunoscut publicului pentru numeroasele roluri de scenă şi de film, a murit la vârsta de 66 de ani.

V-ar putea interesa și: