Cum a cheltuit OMD Constanța – Mamaia 1,26 milioane lei în 55 de minute

George Măndilă, președintele OMD Constanța – Mamaia. Sursă foto: Facebook

Sâmbătă după-amiază, 1 iulie, când bugetarii sunt liberi și oamenii se pregătesc pentru prânzul în familie, la Organizația de Management al Destinației (OMD) Constanța – Mamaia se muncea de zor.

În numai 55 de minute s-au făcut achiziții publice în valoare de 1,26 milioane lei, fără TVA.

Sarabanda contractelor a început la ora 11.24, când OMD-ul condus de George Măndilă, o persoană foarte apropiată de primarul PNL Vergil Chițac, consilier al acestuia, a postat pe SICAP un anunț pentru atribuirea unor „servicii de prestatii artistice tip concert in luna iulie”. Cost: 270.000 de lei. Imediat, reprezentanții Gerox Film SRL au depus o ofertă, iar la 11.26, oamenii domnului Măndilă o acceptaseră deja. Eficiență maximă.

Angajații OMD nu s-au dus la masă. La ora 11.41 au urcat o nouă achiziție în SICAP: „Servicii de filmare evenimente artistice tip concert pe perioada iulie- august – septembrie 2023”. Tot 270.000 de lei. A durat 17 minute pentru ca firma Mainstream SRL să o accepte.

La 11.52, o nouă achiziție era urcată pe portal: „Servicii de promovare in mass media nationala si online”, în valoare tot de 270.000 lei. În 7 minute era adjudecată de SC Communication ON SRL.

La 12.04, OMD și-a dat seama că dorește și servicii de furnizare filmari profesionale. La 12.20, a atribuit contractul către aceeași Mainstream SRL. De data aceasta, „numai” 200.000 de lei.

Peste nouă minute, la 12.15, OMD decide că vrea să cumpere și „servicii de furnizare spatiu publicitar in mass media”. În numai 4 minute, achiziția era gata. Câștigătoare: tot Mainstream SRL. Suma: 200.000 de lei.

Recomandare: Vergil Chițac, primarul Constanței: „Să vă așteptați ca anul viitor să fie și Mamaia demolată”

Poate vă veți întreba de ce OMD a achiziționat „servicii de promovare in mass media nationala si online” și „servicii de furnizare spatiu publicitar in mass media” la câteva minute distanță.

Primul contract prevede: „Parteneriat media – ziare, TV, online – Realizare media plan – Stiri, reportaje, prezentari in emisiuni Serviciile de promovare se vor realiza pana la 31.12.2023”.

Al doilea: „Servicii de furnizare spatiu publicitar in mass media – pentru 2 luni si vor reprezenta promovarea, mediatizarea si informarea despre activitatiile beneficiarului dar si a evenimentelor din comunitate. Numarul spoturilor, durata lor, perioada de difuzare si statiile TV si radio unde vor fi difuzate se stabilesc cu beneficarul.”

Practic, între cele două nu este nicio diferență notabilă. Oricum, primul contract conține o contradicție în termeni: parteneriatul media este o metodă prin care ambele părți se promovează reciproc, fără plată.

OMD-ul este finanțat de către Primăria Constanța, din banii pe care aceasta îi obține prin colectarea taxei de promovare și de dezvoltare a turismului.

Din partea Primăriei Constanța în consiliul de conducere al OMD fac parte: George Măndilă, consilier personal al primarului Vergil Chițac, care are și calitatea de președinte, Nicolae Bucovală – președinte la Asociatia Patronala Mamaia, Lucian Tudose – președinte Asociația Resto, și Sebastian-Ionuț Puznava – presedinte Patronatul Marea.

Recomandare: Consiliul Județean Constanța a organizat Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești cu sushi, caracatiță și creveți de Argentina

George Măndilă, președintele OMD-ului, este licențiat al Institutului Politehnic București – Facultatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini și a obținut un masterat în Managementul Afacerilor.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Cum a cheltuit OMD Constanța – Mamaia 1,26 milioane lei în 55 de minute

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Județul Constanța, primul loc în România după numărul de candidați care au obținut media 10 la Bacalaureat

lun iul. 3 , 2023
În urma publicării rezultatelor obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2023, înainte de contestații, județul Constanța ocupă primul loc în ceea ce privește numărul de candidați care au obținut media 10: cinci candidați au nota maximă la toate probele în […]
bacalaureat

V-ar putea interesa și: