Cum a fluctuat numărul bolnavilor de covid internați în spitalele din județul Constanța

spital boli infectioase constanta
Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

În acest moment, în spitalele din județul Constanța sunt internate 294 de persoane bolnave de covid-19, dintre care 286 din județul Constanța și 8 din alte județe, potrivit Instituției Prefectului. Ieri erau 317 persoane internate, dintre care 308 din județul Constanța și 9 din alte județe. Acum două zile erau 293 de persoane internate, dintre care 287 din județul Constanța și 6 din alte județe.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.750 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 2.029 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 277 de cadre didactice, 640 de elevi, 165 de studenți și 80 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.416 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (330), asistenți medicali (650) și personal auxiliar (436).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 85 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 71 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 36 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 68 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 15 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 19 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 300 de teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 202 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 51.850 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 37 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 10 ianuarie a.c., peste 500 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.575 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 27.899 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 667 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.