Cum a fost sărbătorită Ziua Internațională a Francofoniei la Colegiul Comercial „Carol I”

20 martie este Ziua Internațională a Francofoniei. Se estimează că la nivel mondial 300 de milioane  de oameni celebrează această zi  pentru a-și exprima  atașamentul pentru cultura și limba franceză. Francofonia reprezintă un vector al democrației și solidarității pe plan mondial și este ancorată în dinamica de dezvoltare  economică, culturală și socială prin promovarea unor proiecte care  pun în prim plan educația ecologică și egalitatea de șanse. În acest an tema lunii francofoniei este „Femei francofone, femei rezistente”.

Pe tot parcursul lunii martie, și-n România se organizează  manifestări numeroase, precum expoziții, ateliere de creație și benzi desenate, webinarii, quiz-uri, recitaluri muzicale și mese rotunde. Din cauza contextului sanitar actual, majoritatea evenimentelor se desfăşoară  online.

Chiar și în aceste  condiţii  speciale care impun anumite limite, elevii Colegiului Comercial „Carol I” sărbătoresc evenimentul, ca în fiecare an, cu mult entuziasm şi creativitate. De această dată, scena amfiteatrului mare a fost înlocuită cu un padlet pe care sunt  încărcate toate creaţiile şi manifestările lor artistice la care au lucrat  pe parcursul întregii săptămâni. Programul activităţilor propuse elevilor de profesorii de franceză din liceu mai cuprinde: crearea unui curs cu numele evenimentului pe platforma Google Classroom, distribuirea de materiale de promovare a limbii franceze, informaţii despre semnificaţia zilei, muzică francofonă, plantarea „Copacului francofoniei” în grădina liceului, concursuri (de fotografie, de cultură generală, de afişe), implicarea elevilor în concursurile organizate de Institutul Francez din Bucureşti „Deghizează-te într-un personaj francofon!” (concurs de fotografie) şi de Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” împreună cu Alianţa Franceză Constanţa „L’Homme et la Mer” dar şi provocarea de a intra în bucătărie pentru a încerca o reţetă simplă şi delicioasă de „madeleines” .

Elevii îndrumați de profesorii lor de franceză de la Colegiul Comercial „Carol I”  (Elena Roadideal, Camelia Țuglea și Dana Stavrositu) au demonstrat că tradiția se poate  păstra şi că sunt capabili să se reinventeze chiar şi în aceste condiţii dificile  ale pandemiei .  

Prof. Mihaela Postelnicu  şi prof. Elena Roadideal


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O zi numai bună pentru a vizita microrezervația

sâm mart. 20 , 2021
Este o zi numai bună pentru a vizita microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Afară este soare și, deși temperaturile sunt destul de scăzute, o vizită în aer liber este revigorantă. Delfinariul și Plantetariul sunt închise publicului, dar microrezervația este deschisă. Programul de vizitare este de […]
microrezervatie-constanta-20

V-ar putea interesa și: