Cum a „inventat” primarul din Agigea două sate, de teama referendumului pentru demiterea sa

USR a inițiat un referendum pentru demiterea primarului PSD din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu. După ce au depus semnăturile, edilul spune că, de fapt, comuna nu este compusă din Agigea și Lazu, ci ar mai avea două localități în componență.

USR spune clar: sunt inventate.

„Speriat de referendumul de demitere, primarul din Agigea a inventat alte 2 localități pentru a încerca să blocheze acest demers democratic. Ba chiar a emis buletine noi unor cetățeni pentru a părea credibil.”, au declarat reprezentanții partidului.

Primarul Cîrjaliu a postat, pe Facebook, un printscreen de pe wikipedia în care apar două noi sate, și anume Satul Sanatoriul Agigea și Satul Stațiunea Zoologică Marină Agigea.

Wikipedia este o enciclopedie generală, disponibilă pe Internet în mai multe limbi, având conținut ce poate fi utilizat liber și dezvoltat de oricine. Este dezvoltată prin colaborarea voluntară a unui mare număr de persoane.

A mai spus că aceste două sate au coduri SIRUTA, adică sunt înscrise în sistemul informatic al Registrului Unităților Teritorial – Administrative din România. De asemenea, a postat două cărți de identitate, pe care apar aceste sate. Nu apare însă și data la care au fost emise. De fapt, restul informațiilor sunt blurate.

Am aruncat o privire, și noi, pe Wikipedia. La descrierea comunei Agigea, scrie că este formată din două localități, Agigea și Lazu.

Am verificat și site-ul primăriei Agigea, un instrument oficial de informare, nu o enciclopedie scrisă de oricine dorește. Am făcut acest lucru azi, 16 februarie, deci după ce primarul Agigea „descoperise” aceste două noi sate.

Pe site scrie clar, la descriere: Comuna Agigea cuprinde două localități rurale: Lazu și Agigea. Ne-am uitat și categoria „populație” de pe site. Aici scrie că populației satului Agigea, la nivelul anului 2017, era de 8.076 de locuitori și că „este distribuită în două sate componente”, și anume satul Agigea – 6.210 locuitori și satul Lazu – 1.866 locuitori.

Deci nici Primăria Agigea nu are la cunoștință de aceste două sate?!

De fapt, Stațiunea Zoologică Marină Agigea apare pe site-ul primăriei, dar nicidecum ca sat, ci la capitolul economie. E condusă de un director și este în patrimoniul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

„Prin Înaltul Decret Regal nr. 810, la 1 martie 1962 a fost înfiinţată Staţiunea Zoologică Marină de la Agigea, iar profesorul Ioan Borcea a fost nominalizat ca director al staţiunii. După 1989, mai exact în ziua de 28 iunie 1990, staţiunea a revenit în patrimoniul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi a primit numele ilustrului ei fondator, profesorul Ioan Borcea (1879-1936).”

Mai mult: se pare că nici primarul nu știe de aceste sate! În scrisorile pe care le trimitea locuitorilor, spunea așa: „Stimați cetățeni ai localităților Satu și Agigea”. Restul nu existau.

Am intrat și pe site-ul Zonei Metropolitane Constanța. Și acolo, comuna Agigea apare ca fiind alcătuită din două localităţi rurale, Lazu şi Agigea.

Miza este următoarea: pentru un referendum de demitere a primarului, ai nevoie de un anumit număr de voturi, dar din fiecare unitate administrativ teritorială. Chiar dacă 99% dintr-un semnează, dacă nu faci pragul într-o alta, referendumul nu poate începe. USR a depus semnăturile la Prefectură.

Declarațiile primarului au fost luate la mișto de cetățeni. Iată cum comentează unii dintre ei, pe pagina de Facebook Agigea necenzurat:

Totul este posibil într-o localitate condusă de Maricel, spre exemplu la noi in aceiași locație avem pe buletine 2 adrese diferite

La noi în bloc toata lumea aceiasi locație,numa noi alta locație.

A vorbit si el sa nu adoarma in emisiune. Intrebarea este el in ce..sat..isi deruleaza afacerile?

Sanatoriul este considerat sat.

Peste ceva timp vom auzi de satul ECLUZA🧐🤣😂

Degeaba va agitați pe aici,că nu veți rezolva nimic. Stiti proverbul „câinii latră, ursul trece”? Este exact ce se întâmplă la Agigea. Daca vrea primarul, mâine Agigea va avea 5 sate (va zice că și cartierul Steaua de mare este tot sat)😂😂😂. La Agigea este posibil orice.

La cum arata strazile din cartierul steaua de mare .fara canalizare .iluminat public dar totusi bani se iau pt iluminat chiar arata mai rau ca la sat. in schimb impozitele nu sunt ca la sat

 

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Bilanțul de azi al pandemiei: 17.447 de cazuri noi, 183 de decese, 619 minori internați

Wed Feb 16 , 2022
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 17.447 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 4.438 mai puțin decât în ziua anterioară. 2.175 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă […]