Cum a murit Alexandru

Distribuie:
În stânga, șeful IPJ Constanța și șeful ISU Dobrogea, în timpul conferinței de presă susținute vineri, 8 noiembrie 2019, în Pecineagas. În drepta, Alexandru, minorul de 8 ani care a murit înecat în bazinul cu dejecțiile porcilor
În stânga, șeful IPJ Constanța și șeful ISU Dobrogea, în timpul conferinței de presă susținute vineri, 8 noiembrie 2019, în Pecineaga. În drepta, Alexandru, minorul de 8 ani care a murit înecat în bazinul cu dejecțiile porcilor

Șeful IPJ Constanța, Constantin Dancu, și al ISU Dobrogea, Daniel-Gheorghe Popa, au susținut, vineri, o conferință de presă în Pecineaga, în care au dat detalii despre moartea lui Alexandru, copilul de 8 ani dispărut sâmbăta trecută și găsit, azi, mort într-un bazin cu dejecții de la porci.

Sâmbătă, la numai două ore de la sesizarea dispariției, Alexandru Iulian Bițică a fost identificat în zona unui podeț, de către una din cele 42 de camere de supraveghere aflate în Pecineaga.

Constantin Dancu spune că au fost audiate zeci de persoane care ar fi putut avea legătură cu minorul. Au fost verificate circa 20 de autoturisme, au fost folosiți trei câini de urmă, care au fost duși la bazinele cu dejecții.

Medicii de la Medicina Legală au finalizat necropsia. Aceștia spun că Alexandru a murit din cauza asfixiei mecanice consecutive înecului. Practic, s-a înecat în bazinul cu dejecții de la porci.

De marți, autoritățile au lucrat pentru a scoate apa din bazine, cu 4 motopompe. Forțele ISU s-au retras, acum două zile, dar spun că aveau în vedere astăzi aducerea unei pompe submersibile, de la Hârșova, pentru că motopompele lor nu au putut goli în totalitate bazinul. A rămas mâl.  Lichidul era vâscos, pentru că era zonă fără curenți. La fund au rămas dejecțiile, vizibilitatea era zero.

Polițiștii au surprins pe camere copilul între cele două bazine. Acesta își abandonase rolele și era în ciorapi.

„Din traseu credem că a parcurs peste 1 km cu rolele. Rolele erau mărimea 41, foarte mari pentru el. A devenit imposibil sa se deplaseze”, spune șeful IPJ.

Ancheta continuă. Polițiștii nu au identificat indicatoare care să interzică accesul în zonă, se va stabili dacă societatea comercială care deține bazinele se face vinovată. De asemenea, urmează a se stabili dacă erau paznici.

Singurul regret exprimat în timpul conferinței de presă:

„Nu am putut să-l salvăm”.


Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

One comment

  • Nu am putut sa-l salvam ptr ca inconstientii lasa bazinele neprotejate si ptr ca, in vazul lumii, autoritatile competente nu isi fac datoria. Trebuie sa raspunda deopotriva cei insarcinati sa controleze pentru a ne asigura impotriva pericolelor si cei care detin bazinele si nu le pazesc, nu le protejeaza.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.