Cum am ajuns un „pesedist nenorocit”

Scriam, recent, un articol în care menționam că între primarul Constanței și mulți dintre constănțeni s-a creat o prăpastie.

Observasem că primăria a sponsorizat o postare în care primarul își lăuda realizările și că absolut toate comentariile postate erau negative. Am preluat și o parte din comentarii, pentru exemplificare. (Poate fi citit AICI).

În viziunea mea, acesta nu este un articol pozitiv la adresa primarului, dimpotrivă.

Imediat după ce l-am publicat, au început să apară comentariile. Evident, cele mai multe dintre ele îl criticau pe primar. În unele, însă, se întâmpla mai mult. Oamenii în înjurau sau îl jigneau. Oameni care par normali, la prima vedere, scriau niște cuvinte pe care mi-e rușine să le reproduc aici. Unul dintre cele mai puțin acide era „căcat”. Altele nu sunt în DEX, ci doar în dicționarele de argou.

Pe pagina de Facebook a ziarului Constanța 100%, dar și pe site, am ales să șterg comentariile injurioase și atacurile la persoană. Am procedat în consecință și la acest articol. După ce le șterg, le spun celor cu pricina de ce am făcut-o și îi rog să comenteze civilizat.

Din momentul în care am cerut decență, furia unor cititori s-a năpustit asupra mea. Am ajuns un „pesedist nenorocit”, un om care cenzurează opinii, o slugă plătită a PSD. Ba mai mult, unii au observat că acest ziar îl susține total și necondiționat pe Decebal Făgădău, de parcă ar fi fost chiar ziarul său.

Ia uitați ce spune o doamnă, Sabina Despinoiu:

„Sarcina de a păzi și a șterge comentariile blah, blah, blah, v-a dat-o PSD-ul sau domnul primar? Ca pe vremea comuniștilor, directive de la partid. Între timp sa știți ca domnul primar nu a devenit inteligent.”

Domnul Eugen Nicolae, pe care l-am rugat să nu-l jignească pe omul Decebal Făgădău, ci să se limiteze la analiza activității primarului Decebal Făgădău, spune:

„Crezi cu adevărat că e o jignire ce face omul ăsta? E o jignire promovarea acestui zero barat.😷😷😷”

O triadă de acuze scrise într-o limbă română cu mari lacune în corectitudine, a venit de la un anume Dorin Helera:

„Sunteți ziarul de casă al PSD??”

„Promovați la greu PSD ,și marile “realizari” ,minciunile psdiste 👇👇👇”

„Sigur aveți contracte de publicitate cu PSD ,presa scrisă, televiziunile sunt aservite penalilor din PSD ,cât a fost mazăre pușcăriașul ,numai știri pozitive despre el ,acum despre Făgădau primar zero barat, la fel îl promovați, păcat că nu sunteți ziariști în adevăratul sens al cuvântului, nu prea m-ai avem ziariști în România, 👇”

Sunt numai câteva comentarii, nu și cele mai dure.

Aș fi vrut să spun că am avut o poziție critică, argumentată și corectă, la adresa primăriei și a primarului în ultimii ani. Dar știți ceva? Nici nu contează.

Ne place sau nu primarul, nimic nu ne dă dreptul să înjurăm persoane. Și asta este valabil pentru orice politician. Mai ales, însă, despre primarul Constanței, care are multe hibe, dar nu și pe aceea a limbajului vulgar.

E foarte trist că nu ne mai putem exprima opiniile civilizat și că nu există o dezbatere reală în societate. În cele mai multe dintre cazuri, mulți dintre noi acționează instinctiv: nu ne place, înjurăm. Suntem pe un drum periculos.

S-a ajuns aici, însă, și din cauza faptului că administrația locală nu i-a ascultat pe constănțeni și nu a fost deschisă la dialog. Primarul a promis în campanie că va ieși săptămânal în cartiere. Nu poți să minți și să nu te aștepți la niște consecințe.

Nimic însă nu justifică atacurile suburbane la persoană, care, în plus, nu aduc nimic bun, ci mai multă ură, o prăpastie și mai mare.

Dacă vreți ca un primar să plătească pentru ce (nu) a făcut, nu înjurați. Mergeți la vot!

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

 • La inceput a fost criticat civilizat, dar el a reactionat prin indiferenta.
  Dupa o vreme criticile au fost pe un ton ridicat. El, la fel de indiferent.
  Indiferenta nu a fost doar prin lipsa unei comunicari, dar mai ales prin faptul ca facea, si mai alert, exact ce lumea ii reprosa ca nu e bine sa faca.
  Idiferenta ucide. Nu asa se zice?
  A ucis bunul simt al unui intreg oras.
  Buna performanta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.